• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ziljkić već proradio: Drugi meč za Olimpiju i odmah gol - i to u najvećem derbiju Slovenije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tim iz Ljubljane dominirao u duelu sa velikim rivalom i vicešampionom Mariborom.

 almedin ziljkić prvenac za olimpiju protiv maribora Izvor: Promo/NK Olimpija Ljubljana

Nije Olimpija briljirala na startu sezone, ali je večeras upisala veliki trijumf, koji je prvencem u dresu Ljubljančana obilježio Almedin Ziljkić!

Na otvaranju novog prvenstva osvojen je samo bod u gostima protiv Radomlja, a u međuvremenu je teškom mukom tim iz Ljubljane izborio plasman u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu u dvoboju protiv Birkirkare s Malte.

Možda će vas zanimati

U oba meča sa Maltežanima slavio je domaći tim minimalnim rezultatom 1:0, a slovenački predstavnik bio je srećniji i spretniji tokom penala i plasirao se u narednu fazu.

S obzirom da je Ziljkić ove sezone već nastupio na međunarodnoj sceni, i to u dresu Borca, nije mogao da pomogne svojim novim saigračima u Evropi, ali je zato večeras proradio u domaćem prvenstvu.

Doskorašnji prvotimac Banjalučana debitovao je prošle subote za Olimpiju u već pomenutom remiju protiv Radomlja, kada je na terenu proveo 69 minuta, a i danas je bio starter.

U najvećem derbiju slovenačkog fudbala pokazao je da će biti veliko pojačanje za "zmajčeke", s obzirom da je već u drugom nastupu u dresu "zelenih" uspio da se upiše u strijelce.

Reprezentativac BiH u 52. minutu postigao je gol za 2:0, uspjeli su fudbaleri Maribora da smanje na 2:1 preko Vrhoveca, ali je Delamea, koji je bio i strijelac prvog pogotka na meču, nedugo zatim povisio na 3:1 i potvrdio trijumf Olimpiju protiv ljutog rivala.

Ziljkić je teren napustio u 71. minutu.

Nema sumnje ako 25-godišnji ofanzivac nastavi sa ovakvim partijama i u budućnosti da će svi navijači Borca biti srećni, ali i sam klub, koji će dodatno prihodovati na osnovu eventualnih bonusa iz ugovora.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC