• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da sa Piksijem kompenzujemo sve šamare iz prošlosti!" Milan Jovanović optimista pred nastavak kvalifikacija za SP 2022!

Autor Dragan Šutvić

"Volio bih da ova generacija predvođena Stojkovićem kao selektorom kompenzuje sve one rezultatske šamare koje smo doživljavali u prethodnom periodu"

 svjetsko prvenstvo 2022 kvalifikacije milan jovanović Izvor: Nebojša Petrović

Fudbalska reprezentacija Srbije u septembarskom terminu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine igra dvije veoma važne utakmice protiv Luksemburga i Republike Irske.

Stopostotan učinak garantuje nastavak trke sa Portugalom za prvo mjesto u grupi koje vodi direktno na Mundijal u Kataru.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji reprezentativac Milan Lane Jovanović uopšte ne sumnja u pozitivan ishod kvalifikacija.

"Ja sam vječiti optimista. Dolazak Dragana Piksija Stojkovića na mjesto selektora je baš ono što je trebalo ovoj generaciji srpskih fudbalera. Dakle, čvrst i nepokolebljiv autoritet, čovjek koji ima besprijekoran igrački pedigre. Stojković je legenda srpskog fudbala, ovo mu je velika šansa da udari još jedan pečat svom sportskom formatu koji je izuzetan. Meni je Piksi jedini fudbalski idol iz dječačkih dana. Nikada neću zaboraviti njegove golove i majstorije, način na koji je igrao i pljenio svojim stilom. To je ta estetska komponenta koja fudbalu daje posebnu draž", ističe Jovanović u razgovoru za agenciju Anadolija.

Srbija je odlično startovala u kvalifikacijama i uoči četvrtog kola dijeli prvo mjesto na tabeli sa aktuelnim evropskim šampionom, reprezentacijom Portugala.

"Drago mi je da smo uspjeli brzo da se oporavimo poslije kraha u baražu za Evropsko prvenstvo. Čini mi se da su igrači prihvatili Piksija kao velikog autoriteta i da zaista igraju srcem za reprezentaciju. Miriše na dobro. Volio bih da ova generacija predvođena Stojkovićem kao selektorom kompenzuje sve one rezultatske šamare koje smo doživljavali u prethodnom periodu. Mislim da je reprezentacija Srbije ostala dužna navijačima koji čekaju, vjeruju i pate zbog neuspjeha i neprijatnih iznenađenja koje im serviramo iz ciklusa u ciklus", smatra nekadašnji igrač Liverpula.

Izvor: Nebojša Petrović

Jovanović nije propustio priliku da se još jednom osvrne na lik i delo Radomira Antića, selektora Srbije koji je imao presudan uticaj na njegovu reprezentativnu karijeru i po kome je stadion Slobode u Užicu ovih dana i zvanično dobio ime.

"Saradnja s Radomirom Antićem nije udarila pečat samo mojoj karijeri, već i karijerama mnogo poznatijih i zvučnijih imena od Milana Jovanovića. To su nezaboravni trenuci koji su obilježili moj život. Ja Radomiru dugujem veliku zahvalnost za jedan iskren i pošten odnos koji je gajio prema svima u reprezentaciji. Za jedan tretman koji je u savremenom fudbalu prava rijetkost. Nije lako u ambijentu koji prevazilazi sportske okvire i u kome biznis diktira zakone i pravila, ostati svoj i ostati gospodin", priča 40-godišnji Jovanović i dodaje:

"Antićevo znanje i kvalitet prepoznala je javnost u Srbiji, reprezentacija nikada prije njega nije sijala takvim sjajem. Napravio je od nas bolje fudbalere, ali što je još važnije i bolje ljude. A, to je suština, izvući maksimum iz svakog pojedinca i staviti ga u službu kolektiva. Priča o Radomiru je toliko živopisna i nosi takve poruke i pouke, da svima nama može da posluži kao životna lekcija."

Jovanović je osim za Liverpul tokom igračke karijere nosio dres Vojvodine, Šahtjora, moskovske Lokomotive, Standarda iz Liježa i Anderlehta.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 44 utakmice i postigao 11 golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC