• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vico Zeljković povodom navodnog plaćanja mjesta u "zmajevima": Smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje", kaže prvi čovjek FS BiH.

 vico zeljković, saopštenje fsbih o navodnom plaćanju za mjesto u selekciji BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine oglasio se saopštenjem s izjavom predsjednika Vice Zeljkovića na navodne tvrdnje da se mjesto u rerezentaciji "kupuje", što je ustvrdio neimenovani menadžer, a objavila televizija N1.

Danas je televizija N1 objavila da je neimenovani menadžer ustvrdio da je dogovorio da njegov "štićenik" zaigra u nacionalnom timu rekavši da je platio kaparu nekome u FS BiH.

"Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27. 3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao", navedeno je u navodnoj prepisci, koju je prenijela televizija N1.

Tim povodom oglasili su se iz FS BiH, čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Nakon neriješenog rezultata koji je reprezentacija BiH ostvarila u Francuskoj, te prve pobjede nakon dugo vremena, pažnja javnosti se, izgleda planski i namjerno usmjerava na druge stvari a danas i na navodnu prepisku pojedinih menadžera koji 'kupuju' mjesto u nacionalnom timu.

Tim povodom predsjednik FS BiH Vico Zeljković je izjavio:

"Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje.

Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe.

Naš zadatak je da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme.

Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha.

Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko 'kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji' mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče.

Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bh. fudbala", navedeno je u saopštenju FS BiH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC