• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva srpska tima u Ligi šampiona - to bi bilo odlično! Stanković detaljno o povrijeđenim igračima, Kangi, Dioniju, Benu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dejan Stanković je dao detaljnu analizu i odgovorio na mnoga interesantna pitanja.

 dejan stanković dva kluba iz srbije u ligi šampiona Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Ostvarila je Crvena zvezda ogroman uspjeh. Uprkos izostancima četvorice veoma važnih igrača su slavili u Ligi Evrope.

Bez Aleksandra Kataija, Miloša Degeneka, Aleksandra Dragovića i Milana Borjana su u Razgradu pobijedili Ludogorec.

Možda će vas zanimati

Perfektnu taktiku je napravio Dejan Stanković, što ste mogli da pročitate i u MONDO analizi. Ipak, nije htio da hvali sebe i da se složi da je meč pripremljen bez greške.

"Nećete to čuti od mene. Sve je bazirano na uzajamnom povjerenju. Ako igrači ne vjeruju u šefa stručnog štaba i cijeli stručni štab, onda smo džaba krečili što se kaže. Taj rezultat je povjerenje. Bili smo perfektni u onome što smo dva dana radili. Ispalo je tako na našu sreću. Nekada ne ispadne, zato je fudbal lijep. Možeš da zamisliš šta god hoćeš, ako na terenu ne bude kako treba", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Prezadovoljan je sa trijumfom u Bugarskoj.

"Velika pobjeda, velika tri boda i korak ka ostvarenju sna, a to je prolaz dalje. Polako, radimo. Žao mi je što nećemo računati na četiri lidera i na meču protiv Metalca. Želim im da se što prije vrate. Ide pauza za reprezentaciju što možemo da iskoristimo dobro. Vidjećemo ko će moći i ko neće moći da istrči sutra. Ima momaka koji su osjetili neke probleme i problemčiće. Donijećemo konačne odluke sutra prije podne."

Izvor: MN PRESS

Neki od njih su dobili i poziv za reprezentaciju poput Milana Borjana.

"Ne znam kakav je zvaničan protokol i pravilnik, ako si imao koronu i nisi nastupao za klub, kako može da se igra za reprezentaciju. Mi imamo stav da puštamo svoje reprezentativce, ali ne znam kako u ovom momentu to može. Prije svega zbog zdravlja, da se ispoštuju ti zahtjevi sa njima. To će riješiti naša medicinska služba, mi prepreka nećemo biti."

Prokomentarisao je i povredu mladog Petra Stanića. Momka za kog je Đani Ćurčić u intervjuu za MONDO procijenio da će biti bolji od Marka Grujića.

"Stanić je dobio jak udarac, taman što je ušao. Utrnula mu je noga, nije mogao da hoda kada smo sletjeli u Beograd. Ide ka boljem, moraće da stisne zube, ipak je to samo udarac, nema drugih lezija".

Izvor: MN PRESS

Zatim je detaljno pričao o pojedincima. Gelor Kanga?

"Ne bih nikoga izdvajao. Ono što sam rekao vruće glave sam rekao. Igra mnogo dobro, neću da potenciram da li se promijenio. Mi u svlačionici to dobro znamo. Ne bih potencirao na njemu. Ne može pojedinac ništa da uradi ako nema gurpe, to je naš moto."

Lois Dioni, imao je i reakciju kada je izašao iz igre u 57. minutu, zamijenio ga je Milan Pavkov?

"Bilo bi glupo da nema reakciju i da mu je svejedno, volim kada neko zna da je mogao bolje, više, preciznije. Sve će doći na svoje. Momak nije imao sreće u završnici. Falilo mu je malo mirnoće i koncentracije. Fizički se vratio, imao je problem na pripremama. Golovi će doći."

Ben, igrač koji je imao dvije odlične prilike u Razgradu.

"Ne mogu sekunde utakmice da komentarišem. Imali su i oni prečku. Ko zna šta bi bilo da je Ben dao gol na početku, možda bismo se mi povukli. Utakmica je bila pripremljena savršeno, imala je svoj tok. Ne bih pričao o tome šta bi bilo kad bi bilo."

Osvrnuo se zatim na predstojeći duel sa Metalcem (nedjelja 20h).

"Treba ovakvu igru da ponovimo protiv Metalca. Ritam je četvrtak-nedjelja. Naš rival želi da se nadmeće, bićemo spremni za to. Znamo šta nam je cilj. Samo tri boda, lijepo ili ružno, nije važno. Pa da onda idemo na mini odmor."

Kalkulacija neće biti.

"Nećemo dozvoliti da bude specifično. Tako nije bilo ni u ciklusu od 13 utakmica u 44 dana, tako neće ni sada biti potcijenjen. Završićemo onako kako treba

Prema novim koeficijentima Srbija bi od sezone 2023/24 mogla da ima i dva predstavnika u Ligi šampiona.

"Brojke sve govore, bio bi to ogroman uspjeh za srpski fudbal, da imamo dva predstavnika, pa čak i jednog direktno, bio bi to ogroman uspjeh. Zvezda na tome godinama radi. Nastavićemo, daćemo sve da budemo svijetla tačka srpskog fudbala."

Izvor: MN PRESS

Na kraju su ga pitali i kako je to kada morate da pripremate bitne mečeve u julu.

"Igrati najvažnije utakmice u julu, nije realno, negdje se završavaju prvenstva, neko je na moru, odmoru, ti igrač ključne mečeve. Nadam se da će nešto da se promijeni u budućnosti, ako ne, onda mi moramo da utičemo na to da ljeto bude ljeto", zaključio je Stanković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC