• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo proda igrača za deset miliona, Zvezda za pet: Terzić zavidi Hrvatima - Oni su drugi na svijetu, a šta mi slavimo?

Autor Dragan Šutvić

Generalni direktor crveno-bijelih je uporedio situaciju u srpskom i hrvatskom fudbalu.

 zvezdan terzić zavidi hrvatskom fudbalu  Izvor: YouTube/Pancevo RTV/Printscreen

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, nedavno je dao opširan intervju za TV Pančevo. Tom prilikom, on je govorio o tome kakvo je stanje zatekao kada je došao u klub, a imao je i oštru poruku za selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Ali nije to sve o čemu je Terzić govorio, pošto je istakao i da je ljubomoran na uspjehe hrvatskog fudbala.

Možda će vas zanimati

On je otvoreno rekao da nije zadovoljan stanjem u srpskom fudbalu.

"Nisam zadovoljan srpskim fudbalom, mi pričamo da će plasman u Katar biti veliki uspjeh. Generalno mi se to ne sviđa, bez obzira na to ko sada vodi Savez", počeo je Terzić.

"Mi slavimo odlazak na Svjetsko prvenstvo, a Hrvati slave što su vicešampioni svijeta? Oni nikada nisu propustili veliko takmičenje. Hrvatska koja je manja od nas. Standardi i ciljevi nisu dobri. Ne možemo mi da slavimo odlazak na Svjetsko prvenstvo, a Hrvatima je to normalno. Njima je normalno da igraju polufinale i finale. Moramo da razmislimo, neke stvari dugoročno ne funkcionišu dobro u srpskom fudbalu. Da li je to infrastruktura, treneri..."

Terzić se osvrnuo i na slučaj Dinamo Zagreba i njihovog poslovanja na tržištu transfera.

"Meni iz ugla Crvene zvezde smeta što Dinamo proda igrače za 15.000.000 evra, a Zvezda za 5.000.000 evra. Imamo opravdanje jer su oni Evropska unija i njihovi igrači nisu stranci, a naši jesu, a nisu toliko bolji od njihovih. Ali oni su vicešampioni svijeta, a mi ne možemo da odemo na Svjetsko prvenstvo."

Na kraju, Terzić je rekao da ostali srpski klubovi ne bi trebalo da se kriju iza Crvene zvezde.

"Mora neko strateški da se pozabavi time da igramo na velikim takmičenjima i da naši igrači igraju u velikim klubovima. Naših igrača nema. To su neke stvari koje mi se ne sviđaju, ne mogu Zvezda i Partizan da pobjeđuju sa po 5:0. Nemoj da se srpski klubovi kriju iza Crvene zvezde. UEFA nagrađuje te lige zbog uspjeha klubova koji igraju LŠ i LE - 10 miliona evra je UEFA distribuirala klubovima kao nagradu zbog uspeha Crvene zvezde. Svi klubovi Superlige mogu da dobiju dio tog novca. Zvezda je motor srpskog fudbala, a to se relativizuje i stavljaju se u isti koš Crvena zvezda i Partizan", zaključio je Zvezdan Terzić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC