• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekao sam sebi, moraš da napraviš tim bez para! Terzić otkrio šta je zatekao u Zvezdi - Nisam imao dinara! 

Prvi operativac crveno-bijelih detaljno je opisao budžet. ali i situaciju koju je zatekao u klubu.

 zvezdan terzić u zvezdi bez dinara Izvor: Youtube/RTV Pančevo

Crvena zvezda niže uspjehe u Evropi, ali to i košta! Po riječima generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića 30.000.000 evra godišnje. 

A na početku sezone klub ima tek petinu tog novca u svojoj kasi, tako da tokom godine uprava mora da dođe do čak 24.000.000. 

"30 miliona evra, toliki su nam rashodi, a siguran budžet nam je 6 miliona. Mi smo svake godine kad krenemo u sezonu da bi ostvarili zacrtane ciljeve koji su možda i nerealni, pošto su u skladu sa željama navijača. Nama je za to potrebno 30 miliona evra. A imamo sigurnih šest", rekao je on gostujući na TV Pančevu. 

On se osvrnuo na početak svog angažmana u Crvenoj zvezdi i istakao da je prodaja mladih igrača poput braće Ilić, Marka Grujića i Mihajla Ristića spasila klub.

"Ja sam iskoristio tih godinu dana da isforsiram tih pet klinaca iz omladinske škole Crvene zvezde koju su nam donijeli finansijsku injekciju koja je bila pokretački moto da dovedem tad igrače. Le Taleka, Donalda, Vijeiru, Ibanjeza, Srnića... Tad smo napravili fenomenalnu sezonu", prisjetio se Terzić. 

Ipak, mogla je po njegovim riječima Zvezda da ostane bez tog profita...

"Od tih pet igrača trojica uopšte nisu imali ugovore, niko ih nije primijetio. Odnosno dvojica uopšte nisu imala ugovor, a trećem je isticao", dodao je on. 

U tim momentima klub je morao da rizikuje i da privoli igrače da dođu iako situacija finansijski nije bila sjajna. 

"Ja sam tad rekao sam sebi druže budeš li čekao da nađeš pare, da kupiš igrače, da napraviš tim, nikad ih nećeš napraviti. Ti moraš da napraviš tim bez para! Ja sam tad ušao u jednu avanturu kada sam doveo te igrače o kojima sam govorio", dodao je on i nastavio:

"Ja tad nisam imao dinara! Mi smo 31. avgusta 2015. godine prodali golmana Rajkovića za 3 miliona evra i sa tim parama smo nekako preživjeli. Onda smo poslije šest mjeseci prodali Grujića i to je tako krenulo. A u momentu kada sam dovodio te igrače i kad sam obećavao plate nisam imao dinara. Samo sam znao jednu stav koju mi je rekao Džajić kad sam došao: 'Terza u Crvenoj zvezdi je najskuplji neuspjeh'". ispričao je Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC