• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je Njukaslova bomba! Saudijci spremili prvi transfer: Barsinu zvijezdu vraćaju u Premijer ligu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mogao bi još jednom da pokuša da oživi karijeru.

 filipe kutinjo u njukaslu Izvor: Profimedia

U skladu sa najavama, Njukasl bi mogao da bude pravi hit januarskog prelaznog roka koji je pred nama. Nakon što je u klub stigao vlasnik iz Saudijske Arabije, čovjek koji je bogatiji od svih ostalih vlasnika timova iz Premijer lige - zajedno, počeli su i planovi o nastanku novog Mančester sitija ili Paris Sen Žermena!

A kada je već tako, licitira se imenima. Prethodnih dana govorilo se o jednoj zvijezdi Mančester junajteda kao i o jednoj zvijezdi PSŽ-a, ali bi Njukasl prije toga mogao da vrati u Englesku zvijezdu Barselone!

Možda će vas zanimati

Po pisanju engleskih medija, ''Svrake'' su zainteresovane da u Premijer ligu vrate Filipe Kutinja, fudbalera koji se posljednjih nekoliko sezona muči u Barseloni. On španskom klubu nije potreban, bili su spremni da ga se odreknu i prethodnog ljeta, a nema sumnje da bi crno-bijelima bio ogromno pojačanje.

Naravno, pod uslovom da je Brazilac zainteresovan da se vrati na kišni sjever Engleske, gdje je već nosio dres Liverpula.

Svakako neće imati mnogo opcija, ni tokom ove zime ni tokom narednog ljeta. Njegova plata je nepristupačna za brojne klubove, a njegov kvalitet posljednjih godina nije dovoljan za najbolje timove u Evropi. Čak se ni u Barseloni koja je trenutno u haosu nije nametnuo za neku veću ulogu.

Potpisivanje brazilskog ofanzivca bio bi tek prvi u nizu velikih poteza koje Njukasl planira da napravi. Oni imaju prostor da potroše oko 200 miliona evra u januaru, a da ne prekrše finansijski fer-plej. Zbog toga se očekuje da već tokom zime započnu rekonstrukciju, iako je malo vjerovatno da će u prvim godinama uspijevati da dovuku u klub najveće zvijezde svjetskog fudbala.

Ni njihova pozicija na tabeli ne daje im mogućnosti da o tome maštaju. Za početak im je bitno da u tekućoj sezoni izbore opstanak, pošto su u donjem dijelu tabele. Sa samo tri osvojena boda i bez pobjede u prvih sedam ligaških mečeva, Njukasl zauzima pretposljednje mjesto u Premijer ligi!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC