• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neobična humanitarna utakmica na "Grbavici": 100 vs 11 (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Povodom obilježavanja 100 godina Željezničara, večeras je na stadionu "Grbavica" u Sarajevu odigrana humanitarna fudbalska utakmica "100vs11", odnosno utakmica između 100 dječaka iz sarajevskih škola fudbala i 11 prvotimaca plavih.

 humanitarni meč na Grbavici FK Željezničar foto Izvor: Anadolija/Nihad Ibrahimkadić

Prihod od ulaznica, kao i prihod od sponzora događaja biće uplaćen u fond za liječenja građana i građanki Bosne i Hercegovine u zemlji ili u inostranstvu humanitarne organizacije "Pomozi.ba", prenijela je agencija "Anadolija".

Humanitarni događaj simbolično je nazvan "Gospodin u humanoj akciji", a bio je to pravi revijalni spektakl kojeg nije omela ni kiša.

Sarajevski mališani su na kraju slavili pobjedu rezultatom 7:3 i sigurno će im u lijepom sjećanju ostati večerašnje druženje i zabava na "Grbavici".

I za igrače Željezničara je ovo bilo neobično i nezaboravno iskustvo. Sudija Samir Sarajkić je u nekoliko navrata pokazao na bijelu tačku, bilo je tu i crvenih kartona, a sve je prošlo u šaljivom tonu i zabavi.

Predsjednik Želje Nazif Hasanbegović kazao je ranije u najavi događaja kako je ovo jedna vrlo značajna akcija koju je pokrenulo udruženje Pomozi.ba.

Elvir Karalić, ispred udruženja, kazao je kako je udruženje dosad organizovalo na stotine humanitarnih akcija, ali kako je ovo jedna od najvećih.

Cijena ulaznica za humanitarni meč na Grbavici je bila 5 KM, a humanitarni fond obogaćen je i brojnim prilozima sponzora i donatora koji su najavili priloge za svaki postignuti gol.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC