• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dečko, to nije dovoljno za Real Madrid": Kako je Ronaldo napravio mašinu od Benzeme, pa ga "pretvorio" u lidera!

Autor Dragan Šutvić

Bili su pakleni tandem u Real Madridu, ali da nije bilo Ronalda...

 kako je kristijano ronaldo napravio mašinu od benzeme  Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo i Karim Benzema došli su u Real Madrid u ljeto 2009. godine i dobro je poznato koliki su uticaj imali na rezultate "kraljevskog kluba" u prethodnom periodu.

Zajedno su osvojili četiri Lige šampiona, postigli "tonu" golova", a nakon odlaska Ronalda u Juventus, prije četiri sezone, Benzema je preuzeo ulogu lidera i pokazao da se i u njoj dobro snalazi. Godinama je živio u sjenci Ronalda, ali malo je poznato koliko je Portugalac bio važan po njegovu karijeru.

Možda će vas zanimati

Benzema je stigao iz Liona, kao najveći talenat Francuske, a u prvoj sezoni je igrao promjenljivo i postigao je tek devet golova, a onda je Ronaldo sa njim obavio jedan razgovor.

"Promjena kod Benzeme je došla zbog profesionalnijeg pristupa. Igrao je sa Kristijanom, vrhunskim profesionalcem, koji mu je jednom rekao: 'Dečko, ovo što pokazuješ nije dovoljno za Real Madrid'", ispričao je legendarni igrač "kraljevskog kluba" Horhe Valdano koji je dobro upućen u dešavanja na "Bernabeuu".

"Karim je dosta naučio iz tog savjeta. Inteligentni ljudi naprave promjenu nabolje. Čak i odlazak Kristijana je Benzemu učinio još boljim jer ga je natjerao da preuzme ulogu lidera".

Benzema je u međuvremenu odigrao 569 utakmica za Real Madrid i postigao čak 289 golova, a u posljednje dve sezone ima ih čak 40 na svom kontu, pa ga tako s pravom Ronaldo, doduše brazilski, nominuje kao prvog favorita za "Zlatnu loptu", s tim da se sa tim ne bi skroz složio Mesi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC