• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Zvezde dobio otkaz, pa poručio - Moram da se pomirim s nepravdom! Nestvarna trenerska priča se nastavlja u Hajduku!

Autor Dragan Šutvić

Valdas Dambrauskas je na korak od novog posla.

 valdas dambrauskas hajduk Izvor: Profimedia

Valdas Dambrauskas je jedan od trenera sa najzanimljvijom pričom u Evropi. Ovaj 44-godišnji Litvanac koga smo upoznali kao trenera Ludogoreca u meču sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope dobio je otkaz u Bugarskoj nakon poraza od crveno-bijelih. 

Ipak po pisanjima hrvatskih medija on neće dugo čekati na naredni posao, jer ukoliko Hajduk iz Splita izgubi naredni meč Jens Gustafson će dobiti otkaz, a Litvanac će sjesti na klupu ekipe iz Hrvatske. 

Možda će vas zanimati

Dambrauskas je rano prekinuo svoju fudbalsku karijeru i otišao je u Englesku da studira, a da bi uopšte otišao na Ostrvo prijavio se na kviz "Želite li da postanete milioner" gdje je prvo pobijedio dva protivnika, a onda osvojio ozbiljan novac u posljednjoj rundi.

Nije to ipak bilo dovoljno za život u Engleskoj pa je morao da se izdržava krečenjem stanova, a Valdas Dambrauskas je takođe raznosio novine, radio u vrtiću...

Trenerskim poslom je počeo da se bavi upravo u Engleskoj gdje je trenirao dječake i ponekad gledao treninge premijerligaških ekipa. Po povratku u domovinu imao je nekoliko poslova, a zapravo ga je dobar posao u Hrvatskoj preporučio Ludogorecu. 

Poslije poslova u Ekranasu, Žalgirisu i RFS-u sjajan posao je radio sa Goricom, a onda je sjeo na klupu Ludogoreca.

"Imao sam u Ludogorecu najbolje rezultate u evropskim takmičenjima ikad, zamalo nam je izmakla grupa Lige šampiona, a protiv Midjitlanai Crvene zvezde smo mogli mnogo bolje proći od jednog osvojenog boda. Imali smo i velikih problema s koronom, pogotovo za utakmicu s Dancima. I mene je iznenadio otkaz, nisam to očekivao, ali to je fudbal i život trenera. Moraš se pomiriti i s nepravdom", rekao je Dambrauskas za "Jutarnji list".

On je rekao da je slobodan na tržištu ali je demantovao da je dogovorio posao sa Hajdukom, gdje je sportski direktor isti čovjek koji ga je doveo u Goricu.

Međutim, kako javlja upravo "Jutarnji", ako Hajduk izgubi naredni meč, Dambrauskas dobija novi posao! 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC