• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirko, sad je vrijeme za tebe - Zvezda zavisi od njega: Ivanić još bez gola u grupnoj fazi, Danska je idealan trenutak!

Autor Nemanja Majstorović

Mirko Ivanić nije uspio do sada da postigne nijedan gol u dresu Zvezde u grupnoj fazi evropskih takmičenja, ali sada je vrijeme - mora da "odskoči" u Danskoj!

 Mirko Ivanić mora da zablista za Zvezdu Izvor: Profimedia

Crvena zvezda večeras od 18.45 u Danskoj igra vrlo važnu utakmicu grupne faze Lige Evrope protiv Mitjilanda, ali ponovo će trener Dejan Stanković morati da improvizuje pošto nema najjači tim na raspolaganju.

Nije to prvi put da je pritjeran "uza zid", međutim u takvim situacijama je pokazao da ima veliku trenersku maštu i gotovo uvijek je pronalazio zanimljiva rješenja. Tako će Zvezda na gostovanju na sjeveru Evrope biti bez Milana Pavkova i Aleksandra Kataija, što navodi na mišljenje da je vrijeme za "evropsku" formaciju sa tri štopera.

Upalila je prošle godine protiv Genta (2:0), potom i nedavno u susretu sa Ludogorecom (1:0), a u tim mečevima uvijek je neko morao da odskoči kako bi odmijenio "desetku" iz Srbobrana.

Možda će vas zanimati

Tako su na gostovanju u Belgiji u prvom planu bili Njegoš Petrović i Nemanja Milunović, u Bugarskoj su maestralno odigrali Gelor Kanga i Seku Sanogo, a možda je sada vrijeme došlo da zablista Mirko Ivanić na čiju veliku partiju u Evropi navijači čekaju od Milana.

Istina, pogodio je Ivanić i u "pokeru" protiv Kluža, ali interesantan je podatak da u 10 utakmica grupne faze evropskih takmičenja u dresu Crvene zvezde još nije zabilježio pogodak.

Očekivani sastav Zvezde: Borjan - Dragović, Sanogo, Degenek - Gobeljić, Kanga, Srnić, Rodić - Ivanić, Ben - Dioni.

Tek dvaput je bio na terenu u Ligi šampiona u sezoni 2019/20, kada se nije proslavio protiv Bajerna i Olimpijakosa, dok je lane zabilježio po asistenciju protiv Slovana i Milana, bez pogotka. Ove sezone je odigrao svih 90 minuta u susretima sa Bragom i Ludogorecom, ali takođe nije uspio da zatrese mrežu protivnika, iako je imao šansi.

Ovoga puta će u njega biti i te kako uprte oči pošto će Zvezda biti oslabljena, a očekuje se od fudbalera koji je pred novim ugovorom da "povuče" kada je najvažnije i zablista na najvećoj pozornici.

Izvor: MN PRESS

I dalje nije poznato u kom će sastavu Zvezda zaigrati u Danskoj, ali to će najverovatnije biti u formaciji sa trojicom štopera, dok je u tom slučaju najveća dilema u samom špicu. Ako bude spreman, Lois Dioni će biti starter, dok bi u suprotnom to mogao da bude El Fardu Ben, kao "lažna devetka".

Ko god bio ispred njega, Ivanić će imati slobodu da kreira iza njega, da napada prostor iz drugog plana, pa nema sumnje da će Zvezda imati priliku da otvori kontru u kojoj će "četvorka" imati šansu da zatrese mrežu.

Znao je prethodnih godina Ivanić da malo uspori u takvim situacijama, možda i da previše razmišlja o pravom rješenju u tom trenutku, pa su se prilike u kojima se nalazio završavale slabijim udarcem. Ovoga puta toga ne bi smijelo da bude, Zvezda mora da iskoristi sve što joj se ukaže, kako bi se i iz Herninga vratila sa tri boda.

Ovoga puta Ivanić "drži ključeve" Zvezdine igre i vrijeme je da u stilu Gelora Kange preuzme odgovornost, baš kao što je to bilo i protiv Kluža i Kairata.

Izvor: MN PRESS

Ipak, neće biti samo na njemu teret, odbrana će morati da podnese veliku žrtvu, kao što je to bilo i u Razgradu. Tada su uz Sanoga igrali Pankov i Eraković, ovoga puta se očekuju još Dragović i Degenek, odnosno vraća se i Borjan, pa će njihova dobra partija biti preduslov da i Ivanić zablista naprijed.

Zvezda zna da igra protiv vrlo nezgodnog rivala koji i te kako vjeruje u "statistiku i matematiku", ali vidjeli smo i da Stanković u svojoj trenerskoj knjižici ima mnogo asova za koje su neki sumnjali da postoje...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC