• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović odbio da šutne penal, ali on ga brani: Navijači Fiorentine vrijeđali Srbina, a reakcija trenera sve govori!

Autor Dragan Šutvić

Saopštenja Fiorentine kao da su "nahuškala" navijače kluba da budu protiv prve zvijezde tima, ali Dušan Vlahović ima podršku trenera.

 trener fiorentina brani dušana vlahovića Izvor: Profimedia/Twitter/@salv_amoroso/Printscreen

Fudbaleri Fiorentine savladali su u nedejlju Kaljari 3:0, a ponovo je u centru pažnje u redovima domaćih bio srpski reprezentativac Dušan Vlahović.

Golgeter Fiorentine šokirao je sve kada je odbio da izvede penal pri rezultatu 0:0, da bi kasnije tokom meča majstorskim pogotkom iz slobodnog udarca potvrdio pobjedu "viole".

Možda će vas zanimati

Vlahović su još ranije vrijeđali navijači Fiorentine zbog njegove odluke da ne produži saradnju sa klubom.

Da li zbog toga ili ne, Vlahović je u 21. minutu rekao da ne želi da izvede penal, što je inače njegova odgovornost, pa ga je uspješno zamijenio kapiten Kristijano Biragi. On i trener Vinćenco Italijano su poslije meča komentarisali ovaj trenutak.

"Vlahović je taj koji je naš glavni izvođač penala, ja sam drugi na toj listi, dok obično ja izvodim slobodne udarce. Ovoga puta smo se zamijenili", rekao je Biragi poslije meča.

"Nije baš da se on nije osjećao najbolje da izvede jedanaesterac, jer Dušan možda jeste mlad, ali ima nevjerovatan karakter. Da nema, ne bi odigrao ovako kako je odigrao", poručio je kapiten Fiorentine, koji nije objasnio kako je došlo do zamjene uloga pri izvođenju penala.

Za to vreme, Italijano je za "DAZN" objasnio da ne postoji poseban plan šta da se izmijeni na terenu u takvim situacijama.

"Na treninzima postoje trojica, četvorica igrača koji šutiraju penale, pa ko god da se od njih oseća spremnim da to uradi na utakmici, taj to i uradi. Ne bih da se svađamo oko toga ko je prišao lopti, treba da to izvede najspremniji, a ovoga puta je to bio Biragi. Dokle god njih trojica, četvorica na miran način o tome odlučuju, kao sad protiv Kaljarija, meni je to skroz u redu. Vlahović izvodi dobro jedanaesterce, Biragi je sada bio hladne glave, a nije lako to biti kada je rezultat 0:0", rekao je trener Fiorentine.

Izvor: Profimedia

Italijano je potom dodatno komentarisao Vlahovića.

"Momcima uvijek govorim da odlučnost i želja jesu one stvari koje prave razliku na terenu. Dušan zna da u posljednje vrijeme nije bio na svom najboljem nivou, pa je očekivana bila reakcija poslije rezultatskih neuspjeha. Svako je dao svoj doprinos ovog puta, a Dušan Vlahović je jedan od najboljih izvođača slobodnjaka na treninzima. Porazi su najgori momenti i za trenere i za igrače, onda se uvuče tenzija do narednog vikenda i predstojećeg takmičarskog nastupa... Prosto osjećate kako vam je samopouzdanje poljuljano. Ja sam, međutim, srećan što imam tim koji funkcioniše po principu 'svi za jednog, jedan za sve'", rekao je Vinćenco Italijano.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC