• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ma, može i 1:0!" Stankovića brine teren, ali ne i Dioni: Samo nek' igra za Zvezdu, znam kako da bude bolji!

Autor Nemanja Majstorović

Dejan Stanković govorio je i o Loisu Dioniju pred gostovanje Zvezde u Surdulici.

 Zvezda gostuje u Surdulici Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je zbog vrlo važne plej-of utakmice Lige Evrope protiv Kluža odgodila meč 5. kola domaćeg prvenstva sa Radnikom, a on će biti odigran u terminu Kupa - u srijedu od 17 časova u Surdulici.

Zvezda će pokušati da bar na dan smanji zaostatak za Partizanom, koji svoj odgođeni meč sa Metalcem igra dan kasnije, a kako Dejan Stanković ističe pred duel na jugu Srbije - njegova ekipa ide na pobjedu i želi da bude efikasnija nego što je to bilo protiv Radničkog iz Niša tokom vikenda (1:0), ali da bi bio zadovoljan i "minimalcem".

Možda će vas zanimati

"Ne znači mi ništa veliki niz pobjeda, ako cilj nije ispunjen. Posljednjih dana sam vidio da se piše o tome, ali mene interesuju samo rezultati jer je Crvena zvezda jednako rezultat. Kao treneri dođemo i prođemo, da li ostavimo neki trag sve je to sekundarno na osnovu završnog učinka svakog od nas ko je bio, time se vodim. Idemo po pobjedu u Surdulicu, bila je dobra utakmica protiv Radničkog iz Niša, pogledali smo ponovo i analizirali. Jedino je falio neki gol više. Radićemo i na tome, nećemo odustati. Očekujem da u posljednje tri utakmice, kako ih zovem u ciklusu nedjelja - srijeda - nedjelja ostvarimo pozitivne rezultate", rekao je Stanković za sajt kluba.

Nije još siguran o igračima koje će povesti na gostovanje pošto i dalje postoje problemi sa Kataijem i Pavkovim. Napadač se vratio i trenirao je, ali nije još donijeta odluka o njemu, dok je "Magiko" van tima.

NAVIJAČI

"Rekao sam poslije prethodne utakmice da su igrači utakmice bili navijači, jer sam ih čuo svih 90 minuta. Navijanje je bilo fenomenalno, koliko god da je bilo navijača ja sam prezadovoljan. Morate razumjeti kakav je momenat, korona i sve ostalo što nas okružuje. Nije realno da očekujemo da na svaka tri dana bude pun stadion. Znaju navijači da će nam protiv Mitjilanda i Ludogoreca trebati ogromna podrška, jer su to dvije utakmice gdje možemo da ispišemo istoriju Crvene zvezde. Trebaće nam veliki vjetar u leđa i ne sumnjam da će on biti. Koliko god da je ljudi došlo navijenje je bilo fantastično i oni su bili igrač utakmice."

"Radili smo na oporavku, mora da se uđe u zamor, a bitna je koncentracija i fokus. Igrači su pravi profesionalci, dobri momci, rade na sebi, znaju da ovakav ritam ne može da se izgura tako jako ako ne vode računa o sebi", objasnio je Stanković.

Trener crveno-bijelih govorio je i o učinku Loisa Dionija koga "neće gol" u Zvezdi.

"Dioni se bolje snalazi kada su dva napadača ili špica u igri. Odigrao je korektnu utakmicu, 60 minuta je proveo na terenu, sasvim dovoljno poslije pauze. Svakako da će pomoći ekipi da napravi što bolji rezultat koliko već u srijedu na utakmici. Dioni samo treba da radi za tim, kao što to činio do sada. Vidjećemo da li ćemo izaći sa dva napadača protiv Radnika".

Ono što brine pred svako gostovanje u Surdulici je stanje terena, koje posebno u jesenjim i zimskim mjesecima zna da bude veoma teško za fudbalere koji teže atraktivnoj igri.

"Žao mi je što se ne ulaže u infrastrukturu. Da su barem tereni onako kako bi trebalo da izgledaju. Ima dosta lijepih, a ima i terena koji nisu za Superligu. Jednostavno može da se vidi da dosta, ne kažem ekipa, već terena ne zaslužuje prvu ligu. To može da bude jedan od faktora, ali naravno nema izgovora kako je nama, tako je i drugima. Znamo šta nam je činiti i idemo dalje", zaključio je Stanković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC