• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprez! Čak sedam igrača Zvezde pred istekom ugovora: "Zaključani" nosioci, ali svi bekovi mogu da odu već na ljeto!

Autor Dragan Šutvić

Zvezda je produžila u skorije vrijeme sa Pavkovim, Kataijem i Ivanićem, a sada je urgentno da vidi šta će sa bekovima pošto Rodiću, Gobeljiću i Gajiću ističu ugovori na ljeto. Misterija i oko Sekua Sanoga.

 fk crvena zvezda sedmorici igrača ističe ugovor  Izvor: MN PRESS

Godinu-dvije u Zvezdi, pa rastanak. Ako je više, to znači da nešto nije u redu... Tako je u sušnim godinama izgledalo poslovanje na "Marakani", ali se u posljednjih pet sezona situacija drastično promijenila, sa tim su došli i uspjesi, a može da se debatuje da li kao uzrok ili posljedica.

Zvezdina strategija je da prodaje mlade fudbalere pošto najviše vrijede na tržištu, i ujedno ih prodaje kao potencijal, manje kao nedodirljive članove prvog tima, dok već godinama čuva iskusne fudbalere s kojima je gradila uspjehe na međunarodnoj i domaćoj sceni. Upravo je ostanak najkvalitetnijih igrača, od kojih je trenutno nemoguće pronaći bolje rješenje, doveo do rutine vidljive u Evropi, a posljednji potez rukovodstva pokazuje da će nastaviti u tom smjeru.

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je mogla da proda Mirka Ivanića na "piku" njegove karijere, prema riječima Zvezdana Terzića odbila je 3,5 miliona evra za njega, rizikovavši da ga izgubi na kraju sezone kada može da ode bez obeštećenja.

Ipak, čini se da se i Ivaniću dopao potez Zvezde koja mu je potvrdila koliko vjeruje u njega, pa su sjeli za pregovarački sto i potpisali ugovor čak do 2025. godine, što znači da vezistu imaju u dugoročnim planovima, kao i još nekoliko igrača koji su u prvom platnom razredu.

Prije njega je ugovor produžio i Aleksandar Katai, koji se "obećao" do 2024. godine, dok je Zvezda motivisala i Milana Pavkova, u trenutku kada mu nije naročito išlo, pa će tako još najmanje tri sezone biti član kluba sa "Marakane".

Dugoročan ugovor do 2024. imaju i ovogodišnje novajlije Aleksandar Dragović i Rišairo Živković, pomalo iznenađujuće i rijetko korišteni Aksel Bakajoko, a dobra vijest je i da su talentovani Petar Stanić i Marko Lazetić "zaključani" na još tri sezone. U slučaju dobre ponude za njih - Zvezda je u startu u dobroj pregovaračkoj poziciji.

Izvor: MN PRESS

Godinu dana kraće ugovor traje "bonusu" Strahinji Erakoviću, kao i nekadašnjim "biserima" Njegošu Petroviću i Veljku Nikoliću, ali i još sedmorici igrača koji imaju različite statuse.

Zvezda do 2023. godine ima ugovor sa Gelorom Kangom, Milošom Degenekom, Filipom Falkom, Milanom Borjanom, Nenadom Krstičićem, Zoranom Popovićem i El Farduom Benom i jasno je da će teško svi na "Marakani" dočekati kraj ugovora. Sa nekima će Zvezda gledati i ranije da završi saradnju, a možda sa nekima i nastavi dalje.

Opcija nastavka se možda najviše očekuje od Borjana i Bena, uprkos njihovoj "krštenici", pa ne bi bilo iznenađenje da i poslije 2023. godine nose crveno-bijeli dres, a biće zanimljivo vidjeti i šta će se desiti sa Degenekom.

Svi ostali igrači u rosteru se bliže završetku saradnje i sa njima će Zvezda najprije morati da odluči da li ostaju ili odlaze.

Izvor: MN PRESS

Već na zimu Zvezdu napušta Aleksa Vukanović koji je ove sezone igrao samo na jednom meču, a čini se da time nije bio pretjerano zadovoljan. "Gorka" izjava o tome da se nada da će jednog dana saznati što nije igrao više iznenadila je mnoge, posebno ako se uzme u obzir da na "Marakani" nisu imali namjeru da produže ugovor sa bivšim napadačem Napretka čiji će se gol protiv Jang bojsa za Ligu šampiona uvek pamtiti. Uz to i borbenost, ali ništa više.

Ugovor do kraja sezone ima i Lois Dioni koji je na pozajmici iz Anžea, ali gotovo da nema sumnje da neće biti otkupljen.

Ugovor na zimu ističe i Slavoljubu Srniću, ali neće biti iznenađenje ako bude produžen, pošto se pokazao odlično u "specijalnim zadacima" Dejana Stankovića ove jeseni, dok ni njegov ugovor ne bi bio pretjerani udarac na budžet u ovom trenutku. A i ne žali se na manjak minuta...

Što se tiče ostatka tima, još petorica igrača će na ljeto biti slobodni: Miloš Gordić, Radovan Pankov, Milan Gajić, Marko Gobeljić i Milan Rodić, dok šest mjeseci duže traje ugovor Sekuu Sanogu.

Izvor: MN PRESS

Već neko vrijeme se "šuška" da Zvezda sprema ugovor Rodiću, koji se zadovoljio na "Marakani", ali crveno-bijeli ističu da od njega nema boljeg na tržištu i zato žele po svaku cijenu da ga zadrže. Vidjećemo da li je to dovoljno da ga ubijede.

Problem je i na desnoj strani gdje obojici bekova ističu ugovori. Više puta su mnogi "otpisivali" Gobeljića, bilo je i nefudbalskih poteza koji su bili neukusni, ali se jedan od "gardista" vratio u formu ove jeseni i skoro izbacio Milana Gajića iz startne postave, počevši većinu važnijih utakmica.

Zato je i Zvezda u dilemi šta da radi sa njima dvojicom i najvjerovatnije će samo jedan od njih produžiti ugovor, dok je malo vjerovatno da Radovan Pankov ostane uprkos vrlo solidnim izdanjima.

Izvor: MN PRESS

To će naravno zavisiti od odlazaka drugih štopera (Degenek, Dragović?), a čini se da će postepeno Stanković uvoditi i supertalentovane igrače iz omladinske škole Stefana Lekovića i Andreja Đurića, pa bi zbog toga Pankov mogao da postane višak na "Marakani".

Što se tiče Sekua Sanoga, dokazao se kao jedan od nosilaca tima uprkos tome što je "zašao" u tridesete, pa ga je nedavno Stanković koristio i kao štopera i poručio da će mu produžiti karijeru do četrdesete godine...

Sve u svemu djeluje da je pred rukovodstvom još dosta posla u narednim mjesecima jer slijede pregovori sa mnogim fudbalerima, a ne bi trebalo zaboraviti ni one igrače koji su na pozajmicama i opterećuju budžet za plate koji je na maksimumu baš zbog čuvanja najvažnijih igrača.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC