• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković donio loše vijesti i otkrio Zvezdinu manu: Ključna dva igrača i dalje van stroja, crveno-bijelima fali brzine!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šef struke Crvene zvezde je pričao i o tome kako njegov tim rješava ove probleme, a otkrio je i da se Živković polako vraća u ritam.

 dejan stanković o problemima u timu crvene zvezde Izvor: Youtube/Printscreen/Crvena zvezda

Crvena zvezda poslije remija sa Mitjilandom u Ligi Evrope mora da se okrene domaćim obavezama, a sada timu Dejana Stankovića slijedi jedan domaći meč, pa čak četiri gostovanja u prvenstvu. 

Prva i najbitnija stvar za trenera Stankovića je da se na narednim mečevima uzme maksimalan broj bodova i da se što više igrača vrati u trenažni proces.

Možda će vas zanimati

"Opet imamo mini ciklus u našem prvenstvu, tu ćemo ići na maksimalan broj bodova, da nam se vrate neki momci, da i njih ispoštujemo, da stave neki minut u noge. Jer nas do 15. decembra čeka paklen ritam i želim da svi momci budu dobro pripremljeni i na vrhuncu zadatka. Juče je bio oporavak i rad samo sa igračima koji nisu igrali, tako da ćemo sutra prije podne da zatvorimo sve detalje", počeo je Stanković. 

Naravno da je bilo pitanja o igračima koji nedostaju, a koji nisu bili u kombinaciji za meč u Danskoj. Dvojica su i dalje van treninga, dok se Rišairo Živković polako vraća. 

"Ne još, ne. Takav je momenat i Pavkov i Katai su još vani. Jednostavno je tako moramo ispoštovati njihovo zdravlje prije svega. Živković se vraća polako, vidjećemo sa Veljom, on je dobio udarac, vidjećemo koliko je spreman da stisne zube, da li može ili ne može. Ali imamo uvijek spremne momke koji mogu da odgovore na zadatke", odgovorio je Stanković. 

Partizan sada ima težak meč sa TSC-om ispred sebe, ali za Stankovića taj meč nema prevelikog značaja. Opet je ponovio da ga zanima samo njegov tim. 

"Ne, ne. Mi znamo naš put. Drugi neka gledaju sebe, ja stvarno nemam potrebu da se osvrćem. Mi smo odigrali jednu utakmicu neriješeno protiv Vojvodine i sa direktnim rivalom. Mi smo na -2, sa maksimalnim učinkom. Je l' -2? Ok, idemo dalje", dodao je on. 

Na kraju je iskomentarisao i neke mane njegovog tima, a jedna od njih je brzina u tranziciji. 

"Sigurno da nam fali ofanzivna tranzicija, da nam fali neki kilometar brzine više, to je evidentno. Ali mi imamo igrače koji mogu da zadrže loptu, koji mogu da odigraju jedan na jedan i jedan na dva, koji su talentovani da nam daju te dvije, tri sekunde da se prebacimo u ofanzivu i da iznenadimo protivnika. Iz dobre i organizovane defanzive pravimo rezultate, ali ne da se branimo", smatra Stanković. 

Na kraju je otkrio i jednu taktiku pomoću koje umije da "zamaskira" nedostatke svog tima.

"Pa, namjestimo drugačije, odigramo sa dva špica, malo imamo težine gore, vežemo njihove igrače pozadi sa naša dva špica i zamaskiramo nedostatak brzine. Imamo bokove, koji su nama dosta kvalitetni, oni nam donose dosta asistencija, centašuteva, prodora", zaključio je on. 

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC