• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bi igrala u "ligi bogatih" da se stvarala prije 20 godina: Legenda udarila na Superligu - Amaterska ideja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjećate se Superlige bogatih? Sada ih je bocnuo čuveni Zbignjev Bonjek.

 zbignjev bonjek superliga evrope amaterska i smiješna ideja Izvor: MN PRESS

Fudbalsku vijest godine dobili smo još u aprilu kada je 12 bogatih evropskih klubova odlučilo da se odmetne od UEFA. Osnovali su Evropsku Superligu, takmičenje samo za najimućnije, ali je projekat za samo nekoliko dana spektakularno propao i klubovi su podvili rep.

Odnosno, samo još Juventus, Real Madrid i Barselona "tvrde pazar" i djeluje da se spremaju za novi udar na UEFA, a legendarni poljski fudbaler Zbignjev Bonjek nasmijao se zbog pokušaja da unište fudbal.

Možda će vas zanimati

"To je loše pripremljena, amaterska i smiješna ideja. Bilo bi interesantnije da se 12 predsjednika klubova sastalo u Parizu, Milanu ili Londonu i zajednički izašlo sa jasnim idejama i prijedlozima. ’Gospodo, odlučili smo, od 2024. želimo da igramo u našoj Superligi’. Umjesto toga, uradili su to preko noći, nekim saopštenjem koje je bilo ranije pripremljeno i napisano. Bilo je jasno da im neće proći...", osudio ih je čuveni fudbaler Juventusa i Rome.

Prvi čovjek poljskog fudbala ostao je uz starog prijatelja Aleksandra Čeferina i njegovu UEFA, a ne sviđa mu se što su zaboravili da fudbal ne pripada samo njima - nego čitavom svijetu, ma koliko bili siromašni.

"Uostalom, mi već imamo takvo takmičenje, zove se Liga šampiona i prihoduje četiri milijarde evra od sponzora i TV prava. Taj novac se potom dijeli svima u svijetu fudbala, a ne samo onima koji učestvuju. Oni su htjeli takmičenje samo za sebe u kojem bi samo oni dijelili novac, a pričaju o nekoj solidarnosti", kazao je Bonjek.

U poruci bogatim klubovima iz Superlige, podsjetio je i na Crvenu zvezdu koja je bila i šampion 1991. godine.

"Da se Superliga stvarala prije 20 godina, tamo bi bili Crvena zvezda ili Kajzerslautern. Ako bismo imali takmičenje u koje se ulazi bez zasluga na terenu, meni bi to bilo dosadno i ja ga lično ne bih gledao", zaključio je Zibi.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC