• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu nema kredita, igrače ko koliko bude radio: Stanoja brinu povrede - tri važna igrača rovita pred Metalac!

Autor Dragan Šutvić

Trener crno-bijelih je svjestan da njegovu ekipu protiv Gornjomilanovčana očekuje nezgodan meč u zaostalom susretu domaćeg prvenstva.

 partizan metalac superliga srbije  Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana su skoro perfektno odradili prvu trećinu šampionata, ostvarivši 12 pobjeda i samo jedan neriješen rezultat, a sada je vrijeme i za zaostali susret.

Crno-bijeli nadomešćuju propušteno u 5. kolu Superlige protiv Metalca (četvrtak, 17.00) u Humskoj, a trener Aleksandar Stanojević očekuje izazovan meč.

Možda će vas zanimati

Želja je da Partizan nastavi sa pobeđivanjem i sačuva prvo mjesto na tabeli.

"Imamo utakmicu uvijek bitnu za nas, igramo s Metalcem, zahtjevna utakmica, što se pokazalo iz prethodnih mečeva s njima. Znate da smo u jednoj od tih utakmica izgubili bodove, i ulazimo u meč s velikim oprezom. Oni igraju fudbal, mlada su i poletna ekipa, žele da vas ugroze kroz igru i to nam traži da budemo fokusirani. Otvara to i nama neke prostore, tako da će sigurno biti interesantna utakmica. Želimo da i navijači budu sutra uz nas, da nas podrže, jer vjerujte mi, nije lako pobjeđivati u kontinuitetu", počeo je Stanojević.

Metalac je u seriji od tri poraza, a trener crno-bijelih odgovara da li bi zbog toga mogli da budu dodatno motivisani u Humskoj.

"Prirodno je da svaka ekipa protiv Partizana tako igra, kao i protiv Zvezde. Tako i treba da bude. Oni su imali određenih mečeva gdje je moglo da ode na obje strane, igraju tako gdje uvijek postoji period gde mogu da riješe meč u svoju korist. Međutim, na njihovu žalost je to krenulo na drugu stranu. Znamo kako su igrali s nama posljednjih par puta, tako da će sigurno oni biti motivisani."

Ekipa Žarka Lazetića voli da se nadigrava, čak i protiv najvećih timova.

"Oni su tako izašli na našem stadionu i prošli put. Oni tako igraju, napadaju, izlaze visoko. To je njihov stil od kojeg ne odustaju. Imaju neke prednosti, ali i taj njihov način igre nama otvara neke situacije. Dobro je za fudbal da bude takva utakmica. Pokazali su se protiv Zvezde i na drugim mečevima. Bitno je da bude dobra utakmica i da bude u sportskom duhu."

Što se tiče zdravstvene situacije u Partizanu, ona nije idealna, naročito na ofanzivnim pozicijama.

Izvor: MNPRESS

"Ima rovitih igrača, vidjećemo. Juče su igrači koji su igrali meč u Bačkoj Topoli imali oporavak. Znaćemo poslije treninga ko je u kakvom stanju. Nismo sigurni ni oko Markovića ni oko Holendera i Rikarda, tako da ćemo sačekati. Ali to je prirodno usljed toliko utakmica."

Stanojević je po pitanju igrača na ofanzivnim pozicijama u meču protiv Metalca ipak ostao "zakopčan".

"Ako Marković i Holender nisu zdravi, onda nam je smanjena rotacija. Vidjećemo. Iskreno, nismo još odlučili. Imamo ideju, ali sačekaćemo trening. Jović odlično napreduje, trenirao je pojačanim intenzitetom, radio je individualno, tako da sve ide kako treba. Na njemu je da se nametne. Svaki igrač mora da se dokazuje svaki trening i svaku utakmicu. Nema tu ranih radova, pa da imate veliki kredit. Kako bude igrao i kako bude radio, toliko ćemo ga koristiti", kaže Stanojević.

Partizan protiv Metalca igra prvi od četiri superligaška meča na domaćem terenu u nizu i to Stanojeviću znači.

"Znači nam ne samo zbog putovanja, već i zbog terena. Teško je igrati na nekim terenima koji nisu adekvatno pripremljeni, tako da nam odgovara da igramo u Humskoj. Da bar izbjegnemo te stvari usljed lošeg vremena kojeg će biti u ovom periodu."

Što se tiče Danila Pantića, Stanojević je srećan zbog njegovog povratka u ritam.

"Baš tako, Dača hvata zalet. On je u dobroj formi, trenira i igra dobro. Žao mi je što je imao period kad je ispao iz ritma. On se dobro kreće, dobro radi i dobro igra. Na pravom je putu."

Trener crno-bijelih je govorio i o mladim igračima koji Štuliću, Milovanoviću i Baždaru koji bi potencijalno mogli da se nađu na terenu umjesto Rikarda Gomeša.

"Sigurno će biti u konkurenciji, ali malo je osjetljivo oko tih igrača, oko Baždara i Milovanovića, imaćemo sastanak sa ljudima iz škole. Da vidimo kako rade tamo i koliko napreduju. U odnosu na izvještaj ljudi odande ćemo reagovati. Poslije svake utakmice dobijamo informaciju kako su igrali. I oni se dokazuju, dobiće neko od njih šansu, tako je."

Jedino što je Stanojević bio spreman da jasno otkrije pred Metalac jeste pitanje golmana.

"Tako je, ako već ne volim da otkrivam tim, ali da, Popović će braniti. Stevanović je branio teška gostovanja u Lučanima i Bačkoj Topoli i mnogo nam znači za ekipu. Popović je mlad, dobro brani i treba mu kontinuitet. Prezadovoljni smo izborom golmana koje imamo. Popović je taj koji ima prednost iz hiljadu razloga, ali i Stevanović nam donosi sigurnost i stabilnost", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC