• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan hoće jesenju titulu - prvu nakon 7 godina: Čekaju je od "Škulete" i Danka, imaju odličan raspored da to ponove!

Autor Dragan Šutvić

Istina, dug je još put do kraja 2021. godine, preostalo je osam mečeva u Superligi, ali će crno-bijeli čak šest odigrati na svom stadionu, a samo jedan van Beograda.

 fk partizan blizu jesenje titule prve od 2014. godine  Izvor: MN PRESS

Kada je Partizan u Bačkoj Topoli uspio da ostvari pobjedu 3:1 protiv TSC-a, crno-bijeli su nekoliko sati na vrhu Superlige imali osam bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, uz dvije utakmice više.

Dobra partija poslije teškog meča u četvrtak uveče učvrstila je tim Aleksandra Stanojevića na prvom mjestu domaćeg prvenstva i približila ga onome što nije ostvareno punih sedam godina - osvajanju jesenje titule.

Možda će vas zanimati

TSC jeste na momenat "štrecnuo" navijače Partizana kada su u osmom minutu došli do vođstva. Ipak, nije ono dugo trajalo i vrlo brzo su gosti uspjeli da stvari postave na svoje mjesto.

Tako se u Partizanu brzo zaboravio onaj poraz od Genta u Konferencijskoj ligi, što je u trci za titulu i presudno. Sada je "upis" crno-bijelih na tabeli još ljepši: 12 pobjeda, jedan nerešen rezultat, 39 postignutih golova (tačno 3.00 po meču) i četiri primljena pogotka.

Ukupno 37 od 39 mogućih bodova.

Već u četvrtak stiže novi izazov, kada će Partizan igrati zaostali meč protiv Metalca, čime će i zvanično odigrati dvije trećine jesenjeg dijela šampionata. Sa ovakvim učinkom i dominacijom nad timovima, nameće se jedno pitanje - može li Partizan da održi ritam i bude jesenji šampion?

JESENJA TITULA SE ČEKA OD DANKA I "ŠKULETE"

Tako nešto crno-bijeli nisu uspjeli da ostvare još od 2014. godine. Bila je to sezona kada je Zoran Milinković vodio ekipu, a golgeterski učinak tima su predvodili Petar Škuletić, Danko Lazović, Andrija Živković, Nikola Ninković...

Izvor: MN PRESS

Partizan je 2014. okončao sa čak šest bodova više od Zvezde i do kraja prvenstva uspio da za još jedan bod uveća razliku i osvoji 26. titulu prvaka države. Od tada su samo još jednom bili šampioni i to 2017. kada su morali da nadomješćuju "zimski" zaostatak u odnosu na Zvezdu.

Možda se čini da je kraj jesenjeg dijela prvenstva daleko - i to bi trener Stanojević sigurno prvi učinio, svjestan da je još osam utakmica dug put - ali igre Partizana i raspored koji je pred ovim timom automatski donose takvo pitanje.

Partizan će u preostalih osam kola u 2021. godini igrom slučaja čak šest mečeva odigrati u Humskoj, a ukupno sedam u Beogradu!

SAMO JEDNOM VAN BEOGRADA DO KRAJA GODINE

Prvo će u četvrtak 28. oktobra igrati zaostali susret protiv Metalca, a onda i posljednji meč "prvog ciklusa" od 15 kola, kada Čukarički u nedjelju bude bio gost u Humskoj.

Poslije utakmice s Gentom 4. novembra u Belgiji, Partizan će započeti "drugi ciklus", pa će poslije dva startna gostovanja u Novom Sadu protiv Proletera i Vojvodine u avgustu, sada oni ugostiti dva novosadska kluba u Humskoj.

Izvor: MN PRESS

Tek će meč sa Voždovcem na TC "Stadion" posljednjeg vikenda novembra biti prvi naredni koji Partizan u Superligi igra van svog stadiona. Početkom decembra će Novi Pazar doći u Beograd, da bi jedino gostovanje crno-bijelih van Beograda uslijedilo 11. decembra protiv Metalca.

Partizan će godinu okončati protiv Kolubare u Humskoj sredinom decembra, a u međuvremenu će igrati i mečeve u Konferencijskoj ligi protiv Flore i Anortozisa, kao i u Kupu Srbije.

Ali kao što i Stanojević kaže, Superliga je prioritet, naravno kada poslije dužeg perioda, Partizan na ovakav način započinje sezonu.

"Titula, Evropa, Kup, možemo tako da kažemo. Mi se pripremamo za najduže takmičenje, a to je prvenstvo države. To je prioritet za mene, tako sam i postavio. Svaki meč nam je bitan", rekao je Stanojević prije desetak dana.

Jesenja titula nije garant konačnog uspjeha, to je jasno svima, ali u situaciji kada Partizan sedam godina čeka da poslije zimskog "pit stopa" bude na čelu kolone, takva prednost i te kako bi imala vrijednost u očima crno-bijelih.

Ali korak po korak...

PARTIZAN U SUPERLIGI DO KRAJA 2021.

  • Partizan - Metalac
  • Partizan - Čukarički
  • Partizan - Proleter
  • Partizan - Vojvodina
  • Voždovac - Partizan
  • Partizan - Novi Pazar
  • Metalac - Partizan
  • Partizan - Kolubara

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC