• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte šta ima Srbija, žalosno je da to Hrvatska nema: Selektor "vatrenih" se oglasio o porazu, kritikuje sudije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije poraza od Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, selektor Hrvatske rekao da je njegov tim bio "ako ne i bolji" od Srbije i da su i sudije griješile na štetu "vatrenih".

 tomislav rukavina kritikuje hrvatsku jer nema uslove kao srbija Izvor: MN PRESS

Reprezentativci Srbije u uzrastu do 17 godina napravili su veliki uspjeh pobjedom protiv Hrvatske 1:0 krajem oktobra, kojom su ušli u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Golom Mateje Bubnja, "orlići" selektora Radovana Krivokapića su ostvarili sjajan rezultat, a selektor hrvatske reprezentacije Tomislav Rukavina rekao je da njegov tim nije imao sreće, ni ravnopravno suđenje.

Možda će vas zanimati

"Na žalost, nismo bili uspješni kako smo svi priželjkivali. Iako, moram pohvaliti momke, jer su se ponašali na pravi način i pokušavali da budu na svom najboljem nivou. U velikoj većini slučajeva to su i uspjeli. No, nismo imali ni sreće, pogađali smo stative i prečke, a obje utakmice smo izgubili s jednim golom razlike. Odlučivale su nijanse", rekao je Rukavina za "Sportske novosti".

On je epilog kvalifikacija nazvao "spletom okolnosti".

"Posljednju utakmicu igrali smo sa Srbijom s kojom smo bili apsolutno ravnopravni, ako ne i bolji. Detalji odlučuju, mi smo pogodili prečku, njima je lopta ušla u gol, dvije odluke sudija su otišle protiv nas, dva kaznena udarca kod 0:0. To je potkrijepljeno video dokazima. Uvijek insistiram na rezultatu, jer na taj način igrače privikavamo na pritiske i na seniorske zahtjeve, međutim, ne možemo reći da se kod nas u klubovima ne radi dobro. Naprotiv, radi se jako dobro. Dakako, može i bolje, te treba stremiti tome", dodao je on.

Izvor: MN PRESS

Upitan da izdvoji neke igrače koje je trenirao, Rukavina je nabrajao Zvonareka koji je potpisao za Bajern, Žikovića iz Red Bul Salcburga, Panića iz Juventusa...

Prema njegovom mišljenju, talenat je tu, ali Hrvatskoj za razvoj svojih talenata fali infrastruktura kakvu je vidio vodeći tim u Mađarskoj i Srbiji, gdje su utakmice igrane u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

"Možda je problem premali broj okupljanja. Htjeli bismo da češće možemo da provjeravamo igrače. Za tako nešto morali bismo da imamo svoj kamp. Vidjeli smo u susjednim državama, Srbiji i Mađarskoj, da to izgleda fenomenalno. Žalosno je da jedna Hrvatska koja je u fudbalu po rezultatima daleko ispred spomenutih zemalja, nema tako nešto. Oni imaju gdje da rade i grade, da mi posjedujemo takav kamp, ne bi bilo nikakvog straha za hrvatski fudbal. Kako je Francuska napravila uzlet i postala uz Španiju najbolja u mlađim kategorijama u Evropi? Tako što je izgradila brojne kampove", dodao je selektor Hrvatske.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC