• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić je ležao, a selektor pesnicom krenuo na Dragutinovića: Veliki skandal na Portugal - Srbija koji se i danas pamti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Tako nešto nisam doživio u karijeri", rekao je posle svega napadnuti srpski fudbaler.

 incident na meču portugal srbija luis felipe skolari pesnicom na ivana dragutinovića Izvor: Profimedia / MARIO SANTOS

Srbija se sprema za utakmicu godine i broji dane do susreta protiv Portugala u "finalu" za plasman na Mundijal.

Uoči tog meča selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi spava miran kao beba, ne dozvoljava da mu skaču puls i adrenalin, a navijači iščekuju meč u kojem će srpski tim moći da istorijskom pobjedom preskoči Kristijana Ronalda i drugove.

Dok čekamo taj meč, neizbježno je sjetiti se i tenzija u tom rivalstvu, poput Ronaldovog bijesnog izlaska sa terena "Marakane" prošlog proljeća ili mnogo ozbiljnijeg incidenta iz 2007. godine.

Tadašnji selektor Portugala Luis Felipe Skolari je na toj utakmici fizički nasrnuo na fudbalera Srbije Ivicu Dragutinovića i pesnicom krenuo da ga udari po licu.

Poznati stručnjak, koji je 2002. godine vodio Brazil do posljednje titule prvaka svijeta neke neevropske reprezentacije, tada je bio bijesan i to je htio da pokaže nasrtajem na poznatog srpskog asa. Sve se dogodilo nakon što je Dragutinović bio u konfliktu sa Kvarežmom, jer domaći nisu htjeli da u duhu fer-pleja vrate loptu srpskom timu kada se Nemanja Vidić požalio na povredu.

"Naš prvi nesporazum nastao je pošto Kvarežma nije htio da nam vrati loptu iz auta kada smo je izbacili zbog Vidića. Portugalski selektor je još tada htio da me isprovocira, ali nisam nasjeo. Sudija Markus Merk je poslije svega meni pokazao crveni katon, a svi su vidjeli da je Skolari mene udario. Očekujem da UEFA promijeni tu odluku i kazni Skolarija", rekao je Dragutinović o tom incidentu.

Dragutinović poslije toga nije mogao da se smiri, pa je u pokušajima da dođe do Skolarija dobio crveni karton, a cijeli srpski tim nije mogao da vjeruje šta se dogodilo i kako je legendarni trener reagovao.

Skolari se branio da nije dodirnuo Srbina.

"Dragutinović se samo pojavio ispred mene, ali ga nisam pipnuo. Samo sam ga dotakao po kosi. Kriv je sudija Merk, jer nije reagovao kada je napao Kvarežmu", branio se trener koji je ovog oktobra napustio brazilski Gremio.

VRIJEĐAO ME NA ŠPANSKOM, SVE SAM RAZUMIO

Izvor: MN PRESS

Poslije svega, Brazilac je bio suspendovan na četiri utakmice, pa pomilovan na tri, uz novčanu kaznu od 12.000 evra. Takođe, uputio je izvinjenje naciji.

"Izvinjavam se Portugalu i portugalskom narodu, jer se ovdje osjećam kao kod kuće. Bila je to situacija sa mnogo konfuzije i samo sam branio svoje sportiste. Dragutinović mi je na španskom vrijeđao porodicu, savršeno sam razumio šta je izgovorio. Pogriješio sam kada sam tako reagovao, ali nekad pribrani i normalni ljudi reaguju. Izvinjavam se vama, navijačima, igračima i narodu Portugala", rekao je tada Skolari.

Dragutinović je u prvoj izjavi rekao da oprašta Brazilcu.

"AKO NE ZNAŠ DA GUBIŠ, OSTAVI FUDBAL!"

Izvor: MN PRESS

"Praštam mu i nemam ništa protiv njega, ali ako pobjeđuješ ili gubiš, moraš da imaš isto poštovanje za svakog igrača, jer si u svijetu sporta. Ako ne znaš kako da izgubiš, onda je bolje da ostaviš fudbal. Nikad nisam vidio takav incident u karijeri. Malo sam iznenađen njegovom reakcijom. Znam da je dobar trener, ali nema riječi da opišu tu reakciju, jer mu ništa nisam rekao, niti smo razgovarali", rekao je Dragutinović o tom incidentu.

Meč je završen rezultatom 1:1, a Portugalce je šokirao gol Branislava Ivanovića poslije "slobodnjaka" koji je izveo Dejan Stanković. Domaći igrači su se tada žalili na ofsajd, ali njemački sudija Markus Merk je ignorisao te žalbe.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC