• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi ugradio pobjednički mentalitet! Srbiju ne zanima baraž: Hoćemo direktno na Svjetsko prvenstvo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbiju ne zanima drugo mjesto i eventualni baraž. Cilj je jasan.

 Srbija-hoce-direktno-na-Svetsko-prvenstvo-sa-Piksijem-porucuju-Rajkovic-i-Nastasic Izvor: MN PRESS

Srbiju čeka ključni meč za plasman na Svjetsko prvenstvo. U nedelju, 14. novembra, u Lisabonu igraju protiv Portugala.

Selektor Dragan Stojković je u intervjuu za MONDO potvrdio da ga baraž ne zanima i da hoće direktno na Mundijal.

Prenio je taj stav i na igrače. Matija Nastasić i Predrag Rajković su na konferenciji za medije ponovili stav legendarnog asa i traže put za Katar na taj način.

"Ugradio nam je pobjednički mentalitet, vjeruje u nas, mi vjerujemo u njega. Od kada je postao selektor naglasio nam je da će ta utakmica odlučiti i vjerovao je u to od starta, vjerujemo i mi", poručio je Rajković.

Piksijeva poruka da "se ide na pobjedu" je dovoljan motiv.

"Samim tim selektor pokazuje kakav je karakter i svi znamo kakav je igrač bio, sada to prenosi na nas. Mnogo je važno za tim da sa tim samopuzdanjem ulazimo u mečeve, samo tako možemo da pobijedimo svakoga. Ime rivala nam nije važno, u svaki duel ulazimo sa puno samopouzdanja", naglašava Nastasić.

Kada se spomenu Portugalci prva asocijacija je Kristijano Ronaldo.

"Svi znamo kakvu reprezentaciju imaju, to je skup vrhunskih pojedinaca. U prvom meču u Beogradu smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima, ne bi trebalo da obraćamo pažnju na individualce. Došli smo u situaciju da jedna utakmica odlučuje o Mundijalu i daćemo sve da ostvarimo rezultat. Kristijano je igrač koji može da napravi problem svakome, ail ovo nije duel pojedinaca, već reprezentacija", pojašnjava Matija.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Prvotimac Mančester junajteda je u Beogradu bacio kapitensku traku zbog nervoze, što bi mogao da mu bude dodatni motiv u Lisabonu.

"Kristijano uvijek ima motiv, ne očekujemo ga ni manje ni više motivisang u ovom duelu. Šta bi moglo da odluči? Teško je reći, detalji su ti koji mogu da donesu prevagu i zato je bitno da budemo maksimalni i da zajedničkim snagama ostvarimo dobar rezultat."

Defanzivac je spreman na sve, samo da tim bude uspješan.

"U odbrani uvijek ima detalja koji mogu da se poprave, ali je najvažnije da ekipa pobjeđuje. Ne znam hoću li igrati, svi mi bismo voljeli da budemo na terenu, ali selektor odlučuje. Na nama je da budemo u službi reprezentacije i da budemo spremni da se pokažemo ako dobijemo šansu. Ponavljam, najvažnije je da Srbija pobjeđuje", jasan je Nastasić.

Izvor: MN PRESS

Na golu će najvjerovatnije biti Predrag Rajković i imaće zadatak da se pazi kako Ronalda, tako i drugih zvijezda poput Fernandeša, Silve, Žote...

"Nisam ih gledao posebno, ali dosta utakmica u kojima igraju Portugalci gledam. Znamo njihove kvalitete i njihovu moć, vidjećemo i njihove mane i šta možemo da iskoristimo. Nisam analizirao posebno penale Ronalda ili slobodne udarce Bruna, nema tu neke posebne pripreme. Mada se nadam da neće biti ni penala ni slobodnjaka", kaže Predrag.

Protiv Azerbejdžana je imao jedan kiks kada je pokušao da dribla, pa je uslijedio primljen gol.

"Greške su sastavni dio fudbala, svi griješimo. Imao sam dobru namjeru. Dobio sam podršku od selektora i saigrača, pomogli su mi da zaboravim na to i da se fokusiram na nastavak meča i da ne mislim na dribling. Mislim da neću ponovo driblati, osim ako se baš tako ne namjesti", nasmijao se srpski čuvar mreže.

Srbija je obezbijedila baraž, ali to nije način na koji "orlovi" razmišljaju.

"Ne mogu da kažem da smo rasterećeni zbog toga. Hoćemo direktno na Svjetsko prvenstvo. Imamo dobru priliku, znamo da igramo u gostima sa teškim protivnikom. Ronaldo je glavna zvijezda, ali imaju dosta dobrih igrača, moramo da budemo koncentrisani i kompaktni. Daćemo sve da napravimo dobar rezultat i da ne idemo u baraž"

Izvor: MN PRESS

U dresu francuskog Remsa je do sada četiri puta sačuvao praznu mrežu, bilo bi lijepo da se to dogodi i u Lisabonu.

"Znači mi četvrti meč bez primljenog gola za samopouzdanje i sigurnost. Svaki detalj je važan u Lisabonu. Moramo da budemo koncentrisani na sve, ništa ne sme da se prepusti slučaju. Sanjao sam nešto u vezi tog meča, ali neću otkrivati šta", ispričao je Rajković i dodao da je atmosfera u ekipi odlična i da jedva čekaju utakmicu.

Prije tog duela ekipu očekuje prijateljski susret protiv Katara u Beogradu u četvrtak.

"Nije jednostavno razmišljati o tom meču, jer svi znamo šta nam znači okršaj u Portugalu. Igrači su mislima usmjerene ka tome, ali moramo da budemo profesionalci i da na maksimumu odigramo taj meč u četvrtak. Svaki meč za reprezentaciju je važan, znači će nam i taj da se pripremimo za nedjelju", zaključio je Nastasić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC