• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog pred derbi polusezone govorio i o "zmajevima": Ne može dijaspora da bude baza reprezentacije!

Autor Dragan Šutvić

U najavi meča sa Tuzla sitijem, Sergej Jakirović dotakao se i neuspjeha "zmajeva" u kvalifikacijama za Mundijal 2022.

 m:tel premijer liga bih 17. kolo tuzla siti zrinjski sergej jakirović najava  Izvor: FENA/HŠK Zrinjski

Nakon reprezentativne pauze, danas se nastavlja m:tel Premijer liga BiH, a ovo 17. kolo obilježiće sudar drugoplasirane i prvopalsirane ekipe – u subotu na Tušnju igraju Tuzla siti i Zrinjski.

Mostarci u Tuzlu putuje na krilima šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda i uz prednost od sedam bodova u odnosu na Tuzlake. Sa druge strane, Tuzla siti nije u najboljoj formi, obzirom da su u posljendjih šest kola upisali samo jednu pobjedu.

Možda će vas zanimati

"Ovo je istinski derbi obzirom na položaj na tabeli. Tuzla siti je ozbiljna ekipa koja nas prati određeno vrijeme. Imaju individualni kvalitet, mogu da riješe utakmicu u svakom trenutku i naravno da ćemo morati da budemo sto posto koncentrisani", najavio je sutrašnju utakmicu strateg "plemića" Sergej Jakirović.

Na putu do cilja, a to je titula, važna je svaka utakmica i svaki bod, istakao je Jakirović.

"Nama je cilj da ne izgubimo utakmicu jer bi ostao isti razmak, ali ja znam kako moja ekipa i stručni štab razmišljaju. Naravno da želimo pobjedu, svjesni da to neće biti ni malo lako. Imaju ozbiljan kvalitet, mogu da pobjeđuju u kontinuitetu i, na kraju krajeva, naše su utakmice uvijek bile neizvjesne", istakao je trener Zrinjskog.

Što se tiče igračkog kadra, Jakirović ističe nema većih zdravstvenih problema u ekipi.

"Imamo nekih sitnijih zdravstvenih tegoba, ali to su momci koji će stisnuti zube još ova tri kola. Svi žele da igraju i to je jako pozitivno i dobro. Osim Jakovljevića, koji ima tri žuta kartona, i Bašića, koji je fantastično prošao i očekujem ga u punom treningu već sljedeće nedjelje, svi ostali su na dispoziciji."

Jakirović se osvrnuo i na rasplet kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, istakavši da mu je žao što Bosna i Hercegovina nije uspjela da izbori baraž.

"Već sam rekao da imam osjećaj da je Finska bila podtjenjivana. Naravno da je selektor uradio sve kako treba, da li je to bio loš dan, ja ne znam, ali sigurno da je propuštena velika prilika. Smatram da je potreban totalni 'reset' ponašanja koja se događaju već godinama... To su sve vrhunski igrači, ali opet reprezentacija mora biti iznad svih", poručio je Jakirović.

Dodaje da baza reprezentacije mora biti domaća liga.

"Pročitao sam jako zanimljivu činjenicu da u hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Rusiji samo Rakitić nije igrao hrvatsku ligu, a u ovoj sada što je izborila Katar samo Stanišić iz Bajerna nije igrao HNL. Mislim da sam bio dovoljno jasan. Ne može dijaspora da bude baza, možeš tu "uhvatiti" dva-tri igrača, a mislim da je ova liga (m:tel Premijer liga BiH) pokazala da tu ima dobrih igrača", zaključio je trener Zrinjskog.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 17. kolo

VeležŠiroki Brijeg 18.00

Subota:

Sarajevo – Sloboda 15.00

Tuzla siti – Zrinjski 17.00

Nedjelja:

Posušje – Leotar 13.00

Borac – Rudar Prijedor 15.00

Željezničar – Radnik 15.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC