• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao Premijer ligu 16 godina, sad se vratio iz penzije: Čuvao najbolje na svijetu, a sad igra za amatere

Autor Haris Krhalić

Preselio se u drugu državu i tamo započeo novu fudbalsku karijeru!

 toni hilbert igra za amatere Izvor: Profimedia

Čak 25 godina bio je član Evertona, od čega je 18 godina imao ugovor kao profesionalni fudbaler. Prvotimac "Karamela" u Premijer ligi bio je tokom 16 sezona, za to vrijeme odigrao preko 260 mečeva u najjačem rangu engleskog fudbala i postao pravi miljenik navijača.

Toni Hibert (40) nekada desni bek tima iz Liverpula, nakon pet godina ponovo je na terenu. Ovog puta neće morati da čuva neku od velikih zvezda svijetskog fudbala, kao što je to činio dok je bio član Evertona, pošto se odlučio za fudbal na mnogo nižem nivou.

Posljednjih nekoliko godina Toni živi u Francuskoj, a nakon što je u jednom lokalnom klubu radio sa igračima do 13 godina, riješio je i da se ponovo aktivira. Iako polako ulazi u petu deceniju, Hibert i dalje može da pruži mnogo na terenu u takvoj konkurenciji, pa je bez sumnje jedna od najvećih zvezda desetoligaškog fudbala u Francuskoj.

Možda će vas zanimati

Njegov novi tim je ES Luzi u zapadnom delu Francuske, a ekipa je preko noći stekla kultni status među navijačima Evertona. Baš onakav kakav je svojevremeno imao Toni, lokalni momak koji se nije bunio što često mora da sedi na klupi ili što za skoro 20 godina u klubu nije postigao gol na zvaničnom meču, iako je od 1998. do 2016. godine bio prvotimac.

"Dopalo mu se što smo mi mali i porodičan klub, ovde je bitno drugarstvo, a ne rezultati. Želio je da se vrati i mislim da je ovo dobro za njega. Može da nam prenese znanje i da uživa na terenu", rekao je predsjednik kluba koji je neočekivano dobio veliko pojačanje.

Sa tim ide i medijska pažnja, pa je tako amaterski klub iz Francuske postao važna vijest u Engleskoj. Tamo se dobro sećaju Hiberta koji je svojevremeno vodio borbu protiv nekih od najboljih igrača na svijetu. Sada igra samo za svoju dušu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC