• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK! Juventus izbacuju u drugu ligu zbog muljanja!?

Fudbalska vijest dana u Italiji.

 istraga juventusa zbog finansijskog poslovanja Izvor: Profimedia

Prošlo je 15 godina od Kalčopolija kada je Juventus zbog namještanja utakmica izbačen u drugi rang, a sada im ponovo prijeti selidba u Seriju B - zbog novog "muljanja".

Ovoga puta to nema nikakve veze sa rezultatima ili pritiscima na sudije nego isključivo sa novcem. Prije samo tri dana u klupske prostorije Juventusa upala je finansijska policija koja ispituje njihovo poslovanje, a sve više se čini da nije bila u pitanju nikakva rutinska pretraga.

Italijanska asocijacija za zaštitu prava potrošača (CODACONS) tvrdi da bi Juventus mogao da bude izbačen u Seriju B, kao i da bi mogao da im bude oduzet posljednji Skudeto zbog slučaja "kapitalne dobiti".

Juventus se sumnjiči za sumnjive brojke u finansijskim knjigama, odnosno mijenjanje podataka radi prisvajanja sredstava. Navodno su čak 42 transfera pod lupom, uključujući i "trampe" sa Barselonom i Mančester sitijem kada su u suprotnom smjeru slali Pjanića i Kansela, a dobijali Artura i Danila.

Prvi čovjek Olimpijskog komiteta Italije, koji sarađuje sa pomenutim CODACONS-om, govorio je o ovom slučaju.

"Ako je Juventus nelegitimno i nelegalno stekao prednost u odnosu na rivale sa takvom vrstom poslovanja, onda je regularnost posljednjih fudbalskih prvenstava narušena. Kao posljedica toga - nadležni će morati da intervenišu i sankcionišu krivce", poručio je Marko Donceli i potom dodao:

"Klub neće biti izuzet od kazne. Iz tog razloga i da bismo zaštitili navijače podnijećemo prijavu tužiocu da se Juventus izbaci iz Serije B i da im se oduzmu titule osvojene u vrijeme nezakonitog poslovanja".

Naravno, to sve ako se dokaže da su nelegalno poslovali...

Podsjetimo, Juventus je osvojio čak devet uzastopnih šampionskih titula od 2012. godine, dok im je prethodne sezone dominaciju prekinuo Inter.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC