• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Jugoslavije nakon 40 godina saznao da je bio kandidat za najboljeg: Legendu iznenadili glasovi za Zlatnu loptu!

Autor Dušan Ninković

Nevjerovatna priča Zlatka Vujovića koji je poslije četiri decenije saznao da je bio 19. najbolji fudbaler Evrope davne 1981. godine.

 zlatko vujović bio kandidat za zlatnu loptu  Izvor: MN PRESS

Legendarni jugoslovenski fudbaler Zlatko Vujović bio je svojevremneo kandidat za osvajanje Zlatne lopte, a to je saznao pune četiri decenije kasnije. Nekadašnji igrač Hajduka iz Splita davne 1981. godine završio je na 19. poziciju u borbi za prestižnu nagradu, a tek ovih dana od hrvatskih novinara saznao je da su za njega glasali...

Imao je četiri boda, isto koliko i engleski fudbaler Trevor Bruking, pa su njih dvojica podijelili 19. mjesto u godini koju je obilježio Karl-Hajnc Rumenige!

Možda će vas zanimati

Nijemci su inače dominirali te godine, pošto su iza Rumenigea bili njegovi zemljaci Brajtner i Šuster, dok je Vujović bio jedini predstavnik Jugoslavije u užem izboru. 

"Pa to mi je prvi glas. Nisam imao pojma", odgovorio je kad je čuo ovu vijest.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije bio je baš zatečen kada su mu objasnili da je imao četiri glasa u izboru te godine.

"Nisam čitao novine. Igrao sam fudbal, mislio sam na teren i utakmice, ne na medije. Da se taj nije prevario ko je glasao za mene? Možda je to bila neka greška? Kad to čujem, kod mene izaziva zadovoljstvo. Jedan glas da sam dobio u izboru za najboljeg u vuropi, kamoli četiri, bilo bi super", dodao je Zlatko Vujović.

Tokom reprezentativne karijere rođeni Sarajlija odigrao je 70 mečeva za Jugoslaviju, uz 25 postignutih golova, a bio je i kapiten nacionalnog tima. Igrao je na velikim takmičenjima, a karijeru je gradio i u inostranstvu. Nakon Hajduka, nosio je dres pet francuskih timova - Bordoa, Kana, PSŽ-a, Sošoa i Nice.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC