• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ove godine još samo po snijegu nismo igrali!" Široki Brijeg u nedjelju protiv Željezničara: Idemo sa dobrim osjećajem!

Autor Dragan Šutvić

Tim Jure Ivankovića će u posljednjem jesenjem kolu gostovati na Grbavicim, stadionu gdje "uvijek rado igra".

 m:tel premijer liga bih 19. kolo željezničar široki brijeg jure ivanković ivan ikić najava  Izvor: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Ekiša Širokog Brijega u 19. kolu m:tel Premijer lige BiH gostuje Željezničaru, u meču u kojem tim sa Pecare traži nastavak pozitivnog niza i uspješan završetak ove godine.

Trener Jure Ivanković istakao je da Širokbriježani uvijek sa nestrpljenjem i radošću iščekuju utakmice na Grbavici zbog dobre fudbalske atmosfere.

Možda će vas zanimati

"To je sigurno stadion sa dobrim terenom i najugodnijom atmosferom u BiH. U posljednje vrijeme i prije kroz istoriju pružali smo dobre utakmice na tom terenu i ovaj put idemo na Grbavicu sa dobrim osjećajem zbog činjenice da u posljednje vrijeme imamo niz dobrih rezultata u kojem smo skupili veliki broj bodova i odigrali dosta kvalitetne utakmice. Cilj nam je da zabiljećimo pozitivan rezultat, stabilizujemo se u tom gornjem dijelu tabele i uhvatimo pozicije koje vode u Evropu. Ne možemo da predvidimo kakav će biti teren, ali ove godine još samo po snijegu nismo igrali, pa je ovo prilika da se i tu oprobamo", istakao je Ivanković.

Krilni napadač Ivan Ikić ističe da je uvijek spreman da pruži maksimum za ekipu, te dodaje da oporavak od povrede nije lagan, ali da je sve uspješno prošlo.

"Utakmica na Grbavici će biti teška, svaka je na svoj način. Moramo da budemo na svom maksimumu, pokazali smo da smo karakterna ekipa i do sada, pa mislim da neće biti problema sa te strane. Napravili smo analizu i znamo da treba da budemo čvrsti u odbrani, a nadamo se osvajanju tri boda. Bilo je teško vratiti se nakon takve povrede, ali sam bio čvrst u glavi i odlučan da se vratim što brže na teren. Ja sam dijete sa sela i ništa mi ne smeta, baciću se na glavu svaki trening i svaku utakmicu, da nemam jednu nogu igrao bih samo sa ovom drugom. Kada god sam bio na konferenciji u najavi utakmice, na istoj utakmici sam postigao pogodak, pa se istom nadam i sada", naglasio je Ikić.

Izvor: FENA/Filip Kožul

Trener Ivanković se kratko osvrnuo na zimsku pauzu i planove kluba u dovođenju pojačanja za drugu polovinu sezone.

"Teško je u zimskom prijelaznom roku dovesti igrače, a posebno iz Premijer lige BiH jer su pod ugovorom. Zato ćemo gledati igrače koji su mladi i potentni kako bismo ih probali na ovom nivou, mogu li nam donijeti nešto novo i nešto više u odnosu na ono što trenutno imamo u kadru. Imali smo problema s brojem stranaca, a neki igrači nisu bili zadovoljni minutažom, pa će zbog toga tražiti pozajmice ili novu sredinu u kojoj će probati da se nametnu. Tražićemo sigurno napadača, jednog krilnog igrača i popuniti još kadar jednim igračem u odbrani, a vezni red nam je popunjen i tu nema potrebe za novim igračima", poručio je Ivanković.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH, 19. KOLO

Petak

Zrinjski - Leotar (18.00)

Subota

Posušje - Rudar Prijedor (13.00)

Sarajevo - Velež (13.00)

Borac - Sloboda (15.00)

Nedjelja

Tuzla siti - Radnik (15.00)

Željezničar - Široki Brijeg (15.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC