• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrio Mita, pa novog bisera Partizana: Marko je rastao gdje i legenda Srbije - prvi trener mu predviđa veliku karijeru!

Autor Dragan Šutvić

Marko Milovanović je obilježio prethodnu sedmicu u Partizanu, pošto su njegovi golovi poveli crno-bijele prvo ka četvrtfinalu Kupa Srbije, a onda i ka pobjedi koja ih je približila jesenjoj tituli u domaćem šampionatu.

 fk partizan marko milovanović intervju vojkan rakić Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Znali su u Partizanu da im je potrebno da u prethodnoj sedmici utroše što manje energije i ostvare zacrtane ciljeve pred utakmicu godinu - meč sa Anortozisom u kojem će pokušati da obezbijede plasman u nokaut fazu Konferencijske lige.

Na papiru dva laka protivnika - trećeligaš Dubočica u Kupu Srbije, a onda i Novi Pazar u Superligi. Ipak, u oba meča je bilo manjih poteškoća, ali još važnije, Partizan je tim susretima dobio važnu potvrdu. Potvrdu o talentu Marka Milovanovića.

Možda će vas zanimati

Bilo je svima u Humskoj već godinama jasno da u svojim redovima imaju talentovanog napadača. Međutim, dva ključna pogotka u dvije utakmice donijele su crno-bijelima i mir pred finiš jesenjeg dijela sezone i zalog za budućnost.

Ovaj 18-godišnji napadač pokazuje da je trener Aleksandar Stanojević u njemu dobio dobru zamenu za Rikarda Gomeša, kada je golgeteru sa Zelenortskih Ostrva neophodan odmor.

Istina, napomenuo je Stanojević poslije meča da ni njega ne treba previše hvaliti, valjda u strahu da Milovanović "ne poleti" previše. Ali o Smederevcu zaista vredi pričati, jer ovaj momak u dobroj mjeri dijeli put Aleksandra Mitrovića.

Milovanović je, kao i najbolji strijelac u istoriji reprezentacije, iz Smedereva, ponikao na lokalnim terenima, prije nego što ga je isti čovjek doveo u Partizan. Bio je to Vojkan Rakić, čovjek koji je mnogo talenata izveo na put i sa njima napravio prve fudbalske korake, uključujući i njih dvojicu.

Rakić je u nedavnom intervjuu za MONDO otkrio kako je u naselju Lipska rampa kao prvi trener u karijeri Aleksandra Mitrovića radio sa budućim junakom reprezentacije Srbije, ali i sa mladim Milovanovićem. Njega Rakić vidi kao mogućeg nasljednika "Mitrogola".

"Tu je kod mene počeo i Marko Milovanović, on je 2003. godište i sad počinje da igra u Partizanu", počeo je Rakić.

"On je dugo igrao kod mene, sa njim bismo osvojili svaki turnir. Bio je lider i zaista inteligentan igrač. Od prve sezone je pokazao nevjerovatan stav, brzinu i vidjelo se da će biti veliki talenat", ispričao je Rakić za MONDO.

Zanimljivo je da je u Partizanu trenutno još jedan igrač koji je prve korake napravio uz Vojkana Rakića - to je Marko Živković.

No, Milovanović je u Partizanovu školu stigao sa šest godina, a danas sa jedva navršenih 18 već pokazuje da će biti momak od kojeg će se mnogo toga očekivati u budućnosti. Sa svojih 196 centimetara visine i snažnom građom, momak iz Smedereva je opasnost iz vazduha.

To je videla Dubočica, a potom i Novi Pazar. I jednima i drugima je gol postigao glavom, Novopazarcima poslije samo četiri i po minuta na terenu. Ljetos je na pripremama prvog tima bio jedan od igrača koji je najviše pokazao, a tokom jeseni je malo tresao mreže za omladince, malo sjedio na klupi seniora.

Da stvari idu dobrim tokom, potvrdile su i riječi Stanojevića - trener crno-bijelih već traži način kako da Milovanovića upari sa Rikardom.

"Naravno da vidim, a mali problem je što su on i Rikardo slični tipovi igrača, Malo je teško upariti ih, nemamo vremena za to. Sigurno ćemo tokom priprema neke stvari raditi i pokušavati njih dvojicu da uparimo. Naravno da je Milovanović pokazao da je sigurno zamjena, ali s obzirom na značenje utakmice teško je vaditi Rikarda koji je naš najbolji golgeter. Moram da nađem način da oni igraju zajedno", iskren je bio Stanojević između mečeva protiv Dubočice i Novog Pazara.

Jasno je da Stanojević svojim iskustvom želi da skine pritisak prevelikih očekivanja sa Milovanovićevih pleća. No, do sada je 18-godišnji Marko pokazivao da ima čvrstinu baš time što nije klonuo kada je bio vraćen u omladince.

Prethodna sedmica mogla bi da bude samo najava Milovanovićevog značajnijeg iskoraka u 2022. godini...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC