• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 momčilo moca vukotić komemoracija

Suze, emocije, govori i jedna misao - Moca je bio najveći!

 momčilo moca vukotić komemoracija Izvor: MONDO/Nebojša Marković

Održana je komemoracija Momčilu Moci Vukotiću, jednom od najvećih fudbalera u istoriji Partizana i jugoslovenskog fudbala. 

Prigodne govore održali su Saša Ilić, Dušan Kovačević, Milorad Vučelić i Nenad Bjeković koji je zaplakao tokom svog oproštaja od Moce Vukotića. Ponovljena je i ideja da se stadion "JNA" nazove po njemu, a veliki broj sportista i sportskih radnika došao je da isprati velikog čovjeka i sportistu. 

Sve govore, događaje i fotografije sa komemoracije velikog Momčila Vukotića možete vidjeti u kartici RAZVOJ DOGAĐAJA. 

Možda će vas zanimati

11:37

Komemoracija je završena

Uz prisustvo brojnih legendi srpskog i jugoslovenskog fudbala, uz delegacije velikih klubova i emotivne govore okupljenih, ispraćen je Momčilo Moca Vukotić. Sahrane će biti održana od 14 časova na Topčiderskom groblju. 

Neka mu je vječna slava. 

11:35

Od Moce se oprostio i veliki umjetnik!

Dušan Kovačević je bio posljednji govornik! 

"Moj dragi prijatelj Momčilo Moca Vukotić imao je dvije ljubavi - porodicu i suprugu Bosu, sinove Dejana i Nikolu sa njihovim porodicama, njegovi unuci koji su ga liječili od teške bolesti. Uz njih je rame uz rame bio Partizan. O Moci kao fudbaleri su izrečeni superlativi kao jednom od najvećih igrača svih vremena. Pamtimo ga po mudrosti i virtuoznosti u čarobnoj igri s loptom. Bio je veliki gospodin i bila mi je čast što smo se porodično družili. I što smo 30 godina igrali mali fudbal s drugim velikim umjetnicima. Danas je tužan dan. Čini mi se da nema većeg fudbalera koji je imao manje nesporazuma sa ljudima. Ostaće upamćen kao primjer kako možeš dohvatiti zvijezde i šetati po zemlji istovremeno. Pamtiću ga po eleganciji i osmijehu koji bi vam uljepšao dan. Podržao bih ideju Saše Ilića da se stadion Partizana nazove po Momčilu Moci Vukotiću. Dragi prijatelju, počivaj u miru.

11:25

Emotivan govor Saše Ilića!

Legendarni kapiten Partizana je održao emotivan govor i sažeo ono što su svi mislili o velikom Moci! 

Cijeli govor pročitajte ovdje. 

11:17

Suze Nenada Bjekovića!

U suzama je ovo pročitao Nenad Bjeković!

"Dragi prijatelji, porodico moja. Ko je i šta je bio Moca, svijetu i Srbiji će jednom možda neko uspjeti da ispriča a da ništa ne izostavi. Da ponovi tu priču neponovljivog virtuoza, simbola jednog vremena i vrijednosti. Koliko je bio legenda koja je trajala decenijama, najbolji na terenu i pored njega, toliko je bio i idol milionima. On je bio čovjek koji je generacije učio ne samo svemu na terenu, već i kako treba živjeti van terena. Moca je bio simbol najviših vrijednosti kao prijatelj, muž, otac i deda. Njegova kuća je dom da životne vrijednosti postoje i da su nezamjenjive, najvrednije. Moca je bezrezervno volio svoju Bosu sa kojom je više od pola veka dijelio život. Bosa je bila uz njega nenametljivo i tiho, a tako snažno čuvajući njegov mir i spokoj, jer je njemu njegov dom bio svetinja i hram. Taj hram ostao je sačuvan, nedodirljiv, uz njegovu Bosu. Svako ko ga je poznavao znao je da su njegov ponos bili sinovi Dejan i Nikola, dobri, jednostavni, posvećeni i pošteni ljudi. Ako bi iko ikada mogao da opiše sreću i da ih dodirne, to bi bili Mocini momenti sa njegovim unucima. Tu sreću kad je Moca s njima mogli ste gotovo da dodirnete, takva je bila. Moca je bio velikan, virtuoz života, slikao je život, posvećen svakom detalju i svakom ko je bio dio njegovog života. Ja sam imao tu privilegiju da sa mojim Mocom živim, ali bukvalno. Biti njegov prijatelj značilo je da imate bezrezervnu podršku, da pomogne da stignete do svakog uspjeha. Njegov pronicljiv talenat da probudi najbolje u vama bio je takav da se činio vanvremenskim. A opet, bio je tako jednostavan, skroman, nenametljiv, gospodin u svakom smislu te riječi. Toliko poštovan, a tako pristupačan, iskren, otvoren srcem koji je nosio na dlanu. Svako ko je bar jednom upoznao Mocu, zna zašto ne ispraćamo danas samo legendu fudbala, već čovjeka koji je bio mnogo više. Zato dragi moj prijatelju, brate moj, mi ne pristajemo na rastanak, ne umijemo i ne možemo bez tebe. Zato ti ne govorim zbogom, bićeš u našim srcima zauvijek."

11:12

Oprašta se i predsjednik Partizana

Posljednji pozdrav uputiće predsjednik FK Partizan Milorad Vučelić. 

"Poštovana porodico Vukotić, želim da vam još jednom ovako javno ispred FK Partizana i SD Partizan izrazim najiskrenije saučešće. Na blistavom nebu velikih zvijezda Partizana, zvijezda Moce Vukotića sija snažnim sjajem i sijaće tako dok je Partizana, dok je njegovih navijača i ljubitelja. Momčilo Moca Vukotić je po svim današnjim vladajućim pravilima bio tihi velikan. Tiha, a prava fudbalska zvijezda. Ništa vanfudbalski ga nije zanimalo, nije ništa želio da dobije van terena, već samo na bojnom polju koje je fudbalskom igralište. Nema nikakvih skandala ili afera u njegovoj karijeri, nikakvih ispada. Moca je bio fudbalski velemajstor, potpuno posvećen, pored porodice koju je obožavao, takmičenju u sportu, viteškom nadmetanju, golovima. Bogomdani talenat, iskazivao je i potvrđivao je samo na terenu. Istrajno je potvrđivao ljubav prema Partizanu, što nije uvijek lako. Imao sam generacijsku sreću da ga bezbroj puta gledam, da mu se divim i aplaudiram. Na tome sam mu posebno zahvalan. Ja ću njemu u tu zahvalnost poslije ove komemoracije zapaliti i jednu cigaru. Partizan odaje veliko poštovanje jednom od svojih najvećih igrača u istoriji i vječno će ga se sjećati i biti ponosan na Momčila Vukotića. Neka je vječna slava Momčilu Vukotiću."

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

11:06

Počela je komemoracija, a tu je i kapiten Partizana!

Kapiten crno-bijelih Lazar Marković je stigao, a tu je i legendarni golman Crvene zvezde Stevan Stojanović. Sve je počelo minutom ćutanja. 

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

10:48

Dule Savić je tu!

Dragomir Okuka je među okupljenima, a nastavljaju da se skupljaju i Mocini nekadašnji rivali, pa je tako prisutan i Dušan Savić!

10:39

Pristigle su legende Zvezde i Partizana!

Jedan od prvih koji je stigao na komemoraciju bio je Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina zvijezda. 

Stigao je i dugogodišnji kapiten Partizana i čovjek čija je ideja da se stadion Partizana preimenuje u stadion Moca Vukotić - Saša Ilić! 

10:28

Počelo je!

Zvanice se polako skupljaju, a slika velikog Moce je tu!

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

9:47

Posljednji pozdrav!

Najveća legenda Partizana Momčilo Moca Vukotić napustio nas je 3. decembra poslije duge i teške bolesti. Sada sa početkom od 11 časova biće održana komemoracija u njegovu čast. 

Brojne legende će doći da održe prigodne govore i da se posljednji put pozdrave sa velikim fudbalerom, trenerom i sportskim radnikom. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije