• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivan oproštaj Saše Ilića od velikog Moce: Jedan citat rekao sve, a Sale priznao - zbog njega je ovaj dres ponos!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Saša Ilić se emotivno sa tugom u glasu oprostio od najveće legende Partizana!

 saša ilić se oprostio od momčila moce vukotića komemoracija Izvor: YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd

Srpski fudbal se u suzama oprostio od Momčila Moce Vukotića, jedne od najvećih legendi Partizana i jugoslovenskog fudbala! 

Među mnogima koji su svojim emotivnim govorima oprostili od Momčila Vukotića bio je i legedarni dugogodišnji kapiten Partizana Saša Ilić. 

Možda će vas zanimati

"Kad zauvijek odlazi velikan kao što je naš Moca, riječi su nemoćne da izraze svu tugu i opišu prazninu koja ostaje iza njega. Prije svega u njegovoj porodici, a onda i u našem Partizanu, čiji će simbol vjernosti i vrijednosti ostati zauvijek. Vijest o njegovoj smrti je rastužila sve ljubitelje ove igre. Na vrhuncu njegove slave, Stojan Protić je napisao 'kad bi se u fudbalu kao u šahu dodjeljivali nagradu velemajstora, Moca bi je među prvima dobio'. Bio je simbol želje da svakom pomogne i da poduči mlađe". rekao je on.

Istakao je da nije uživo gledao Mocine majsotrije, ali da je uvijek bio ponosan kada su ga novinari, često i pretjerujući, poredili sa legedarnim Vukotićem. 

"To sam osjetio toliko puta, i zato sam mu zahvalan, ne samo ja. Milutin Šoškić je jednom rekao da je Moca najvoljeniji igrać u istoriji crno-bijelih. Svi su ga voljeli i nije čudno da kad je Vukotić bio prva zvijezda tima da je Partizan dobio najviše navijača. S ponosom mogu da potvrdim te Šoletove riječi.Zbog velike razlike u godinama nisam imao priliku da neposredno uživam u Mocinim majstorijama, ali sam slušajući priče o njemu bio ponosan što sam nosio dres u kom se on proslavio. Iako sam slutio da novinari pretjeruju upoređujući me s njim, to mi je bilo veliki motiv. Uvijek je bio posvećen mladima, čak i kad ga je teška bolest stigla. Iako će njegov vječni spomenik biti njegovo djelo, uvjeren sam da će naš zajednički i veliki klub naći način da ostvari spomen na našeg Mocu. Spomen koji bi bio putokaz budućim generacijama Partizana kako se postaje velikan i ostaje čestit čovjek. Nikad ga neću zaboraviti, čovjeka koji je poštovao mudrost da je skromnost vrlina. Neka mu je vječna slava i hvala za sve što je uradio za Partizan i srpski fudbal", završio je Ilić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC