• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvezdi ga prozvali "novi Ronaldo", sad igra u petoj ligi: Danas bi malo ko prepoznao velikog talenta Bajera! (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Stigao je kao veliki talenat iz Njemačke, ali to nije uspio da pokaže na "Marakani". Danas je opet u Njemačkoj, ali u petoj ligi.

 Sjećate li se Milana Senića Izvor: MN Press/Instagram/milan_senic/Screenshot

U zimu 2017. godine odjeknula je vijest da je Crvena zvezda potpisala fudbalera Bajera iz Leverkuzena, međutim malo je onih koji će se na "prvu loptu" danas sjetiti i njegovog imena.

U pitanju je Milan Senić, rođen u Segedinu 1997. godine, koji je fudbal učio u Njemačkoj, najviše u školi Bajera. Primetio ga je Branislav Nikolić, tada selektor Srbije do 19 godina, a ubrzo potom Senić je stigao u Zvezdu, pompezno najavljivan tada kao "jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi na svojoj poziciji". Nažalost po Zvezdu i Milana, ovakva pretpostavka se nije čak ni djelimično potvrdila.

Senić je promovisan u društvu tadašnjeg sportskog direktora Blaža Raosavljevića i još trojice igrača - Milana Pavkova, Srđana Vujaklije i Nemanje Milića - a upravo je Senić ostavio najmanji trag u Zvezdi.

Stigao je bez obeštećenja nakon isteka ugovora sa Bajerom, trebalo je da pojača konkurenciju u talentovanom pogonu Crvene zvezde, međutim samo godinu dana kasnije odlučeno je da se sa njim raskine ugovor pošto nije imao kvalitet da se bori za mjesto kod Vladana Milojevića.

Izvor: MN PRESS

Bio je na pozajmicama u OFK Beogradu, Siofoku i Grafičaru, a nakon toga se vratio u Njemačku. Nastupao je za Zapadni Dizeldorf, potom za Lokomotivu iz Lajpciga, dok je od prošle godine opet u Dizeldorfu, klubu koji se takmiči u tek petom rangu njemačkog fudbala.

Ako statistika ne laže, što je teško provjeriti za pomenuti rang takmičenja, Senić je bio sandardan do kraja oktobra i u tom periodu je zabilježio dva gola i dvije asistencije u 12 nastupa za tim koji je u donjoj polovini tabele.

Podsjetimo i da Senić za vrijeme boravka na "Marakani" nije zablježio ni minut u dresu Crvene zvezde, iako su u njega mnogi polagali velika očekivanja. Generalni direktor Zvezdan Terzić bio je toliko oduševljen njim da ga je uporedio i sa jednim od najboljih igrača svih vremena.

"Podsjeća na Kristijana Ronalda, po poziciji na kojoj igra i po izgledu. Mnogo očekujemo od njega", kazao je Terzić po dolasku Senića, ali takva očekivanja nisu ispunjena.

Izvor: MN PRESS

Senić je inače iz sportske porodice, tata mu je igrao košarku i rukomet, majka je bila odbojkašica, ujak vaterpolista, a on se odlučio za fudbal od koga ne odustaje.

"Poređenje sa Kristijanom mi predstavlja dodatni motiv. Kad neko kaže da slično igramo, to me tjera me da radim još više i budem još bolji. Realno, nisam na tom nivou, ali učiniću sve da bude tako. Za mene je Ronaldo najbolji na svijetu, bolji od Mesija", pričao je Senić prije nekoliko godina na pripremama Zvezde.

Ovako danas izgleda...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC