• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Borjan izveo novo čudo! Kanada na korak od Mundijala: Navijači traže - napravite spomenik golmanu! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

I ovoga puta Milan Borjan je blistao na golu reprezentacije Kanade koja samo što se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

 Milan-Borjan-vodi-Kanadu-na-Svetsko-prvenstvo Izvor: Profimedia/Twitter/Timandfriends/Screenshot

Kanada je na korak od sna! Još od 1986. godine pokušavaju da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo, a čini se da će generacija koja trenutno predvodi reprezentaciju uspjeti da ode u Katar!

Pobjedom nad Salvadorom (2:0), u meču koji umalo nije odigran zbog nezadovoljstva domaćih fudbalera odnosom sa Savezom, stigli su sasvim blizu Katara. Nisu i zvanično učesnici Svjetskog prvenstva, ali im je neophodna još samo jedna pobjeda u preostale tri utakmice kako bi se cijela nacija radovala.

Kanađani nisu uspijevali da slome otpor Salvadora dosta dugo, tek u 66. minutu je iskusni Atiba Hačinson pogodio za vođstvo, dok je strijepnje otklonio Džonatan Dejvid u trećem minutu nadoknade.

Za to vrijeme, Milan Borjan je činio čuda na golu Kanade. "Izvadio" je loptu iz gola u prvom poluvremenu, dok još Kanada nije stigla do vođstva, da bi samo tridesetak sekundi prije gola Dejvida za pobjedu još jednom maestralno intervenisao i donio pobjedu svom timu.

Pogledajte!

Milan Borjan odbrana protiv Salvadora
Izvor: YouTube/Descúbrelo en Datos #Shorts

Da nije bilo njega, teško da bi Kanada odnijela cijeli plijen iz Salvadora, pa je još jednom dokazao da je jedan od najvažnijih fudbalera ove generacije.

Sa njim na golu Kanada nije primila gol u januarsko-februarskom ciklusu, ostvarili su pobjede nad Hondurasom, Kanadom i Salvadorom, sve po 2:0, dok je u čitavim kvalifikacijama dopustio samo pet pogodaka iza njegovih leđa. Tako će plasman u Kataru biti i velikim dijelom zbog golmana Crvene zvezde.

Navijači u Kanadi ga obožavaju, a neki su putem društvenih mreža čak poručili da bi trebalo da mu se podigne spomenik u Hamiltonu, ali da obavezno nosi sivu trenerku.


Pogledajte i tabelu pred posljednja tri kola!

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC