• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan superiorno do polufinala Kopa Italije! Žiru razbio Lacio i Sergeja, a Lazetić i dalje bez debija

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Klub sa "San Sira" osigurao je plasman među četiri najbolja tima u Kupu Italije i to na veoma ubjedljiv način.

 Kopa Italija: Milan - Lacio 4:0, četvrtfinale Izvor: MATTEO BAZZI/EPA/ANSA

Milano - Rim 2:0!

Poslije Intera, koji je sinoć eliminisao Romu, i Milan je izborio plasman u polufinale, takođe protiv kluba iz Rima. I to na superioran način!

MILAN - LACIO 4:0 (3:0)

Najzaslužniji za sigurnu i ubjedljivu pobjedu tima sa "San Sira" bio je dvostruki strijelac Olivije Žiru, koji je nastavio sjajnu seriju pogodaka započetu protiv Intera u "Derbiju dela Madonina" (1:2) prije četiri dana.

"Rosoneri" su do prednosti stigli u 24. minutu kada je Alesio Romanjoli dubinskom loptom fantastično "spojio" Rafaela Leaoa sa golmanom Lacija, a mladi napadač je poslao iza leđa Pepea Reine - 1:0.

Bio je to deveti gol Portugalca u svim takmičenja ove sezone.

U finišu poluvremena, Leao je bio najzaslužniji za drugi gol Milana nakon što je prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac, a tamo je francuski centarfor Olivije Žiru samo morao da postavi nogu i ćušne loptu u nebranjenu mrežu - 2:0.

Francuz je prije samog odlaska na odmor ponovo matirao Reinu iz malo teže situacije, nakon što je ovoga puta realizovao asistenciju Tea Ernandeza i praktično riješio pitanje prolaska u polufinale - 3:0.

A tamo ih već očekuje gradski rival i aktuelni šampion, koji će tako imati priliku da se revanšira izabranicima Stefana Piolija za prethodni poraz u još dva milanska gradska derbija s obzirom da se dvije utakmice igraju u polufinalu.

Do kraja susreta na "San Siru" Milan je još kompletirao "poker" golova, a strijelac je bio Frank Kesi u 79. minutu nakon gužve poslije centaršuta iz kornera - 4:0.

Bila je ovo najubjedljiva pobjeda Milana nad Lacijom još od 2007. godine kada je bilo 5:1 u korist "rosonera" na rimskom "Olimpiku". Za nebesko-plave svih 90 minuta odigrao je reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić, dok na drugoj strani Marko Lazetić, koji je nedavno došao iz Crvene zvezde, još nije dobio priliku da debituje za Milan. Meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Sutra (četvrtak) će se za mjesto u polufinalu boriti Atalanta i Firoentina, odnosno Juventus i Sasuolo, a trofej brane torinski crno-bijeli, koji su u prošlogodišnjem finalu savladali tim iz Bergama na stadionu Mepei u Ređo Emiliji (2:1) i podigli rekordni 14. pehar u ovom takmičenju.

KOPA ITALIJA, ČETVRTFINALE

Milan - Lacio 4:0 (3:0)
/Leao 24, Žiru 41, 45+1, Kesi 79/

Četvrtak

Atalanta - Fiorentina (18.00)
Juventus - Sasuolo (21.00)

Odigrano u utorak

Inter - Roma 2:0 (1:0)
/Džeko 2, Sančez 68/

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC