• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplivao spisak - Barsa želi ovih 6 fudbalera: Sve se vrti oko Holanda, ali i dvojice bivših igrača Dinama iz Zagreba!

Autor Dragan Šutvić

Spremne su velike bombe u Barseloni na ljeto.

 barselona transferi spisak željenih pojačanja  Izvor: Profimedia/David Klein/Sportimage

Barselona je nakon odlaska Lea Mesija krenula u totalnu rekonstrukciju tima, a nakon što su riješili pitanje trenera i angažovali Ćavija Ernandeza - sada se polako sklapaju "kockice" oko toga kako će tim izgledati u jesen 2022.

U realizaciju projekta krenuli su ove zime kada su angažovali Ferana Toresa, Pjer-Emerika Obamejanga i Adamu Traorea, ali "ono glavno" vidjećemo u ljetnom prelaznom roku. Španski mediji objavili su spisak od šest pojačanja koje žele da vide uskoro na "Nou Kampu", odnosno tada se stadion već neće tako zvati...

Možda će vas zanimati

Glavna zvijezda prelaznog roka biće Erling Holand (21) iz Dortmunda na koga je Barselona "bacila sve karte" i vidi ga kao ključnog čovieka u novom projektu u Kataloniji.

Njegov agent Mino Rajola je već nekoiko puta dolazio u Barselonu i pregovarao oko transfera, a ako Barselona nađe novac - potpisaće Norvežanina. Navodno bi za obeštećenje trebalo da izdvoje 75 miliona evra, ali je mnogo veći problem oko plate - navodno Holand traži 50 miliona godišnje.

Ako uspeju njega da potpišu, sve će ići mnogo lakše, tim potezom pokazaće svima da su ponovo veoma ozbiljan klub i da čak i bez Mesija mogu da stanu na noge.

Ali, prije svega je potrebno renovirati odbranu. Zato je Barselona krenula po dvije zvijezde Čelsija - kapitena Sezara Aspilikuetu (33) i štopera Andreasa Kristensena (27). Njima ističe ugovor i još nisu produžili saradnju, pa se tako Barsa nada da će uspjeti da ih dovede bez obeštećenja.

Planiraju da dovedu i kapitena "slijepih miševa" Hosea Luisa Gaju (26) kome za godinu dana ističe ugovor sa Valensijom, a već imaju dobro iskustvo sa igračima koje su dovodili iz Valensije i zato kreću na njega.

Izvor: Profimedia

Zanimljivo je i da su posljednje dvije želje nastupale za isti klub nekada - Dinamo iz Zagreba. U pitanju su Marcelo Brozović, koji je jedan od važnijih igrača Intera i koji nikako da produži ugovor, odnosno Dani Olmo koji je nova zvijezda fudbala i Lajpcig ga neće pustiti tek tako.

Ipak, faktor "La Masija" bi mogao da bude ključan. Olmo je napustio Barselonu kao tinejdžer i oprobao se u Dinamu, a kao i mnogi drugi mogao bi da se vrati...

Sa njima šestoricom Barselona bi bila izuzetno moćan tim, spreman za najviše domete.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC