• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebalo da bude novi Nesta, ali su ga povreda, alkohol i žene uništili: Trošio sam 20.000 dnevno, a sad imam 10 evra!

Autor Nikola Lalović

Buran život ga je dotjerao do dna.

 Fabijano-Santakroce-novi-Nesta-zivotna-prica. Izvor: Profimedia

On je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala, zlatni dečko koji je trebalo da u srcu odbrane "azura" zamijeni Nestu i Maldinija, ali iako je napravio sasvim solidnu karijeru i nastupao je za Brešu, Napoli i Parmu, nikada nije dostigao pun potencijal.

Svojevremeno ga je u seniorski tim pozivao Marćelo Lipi, a karijeru je Fabijano Santakroće završio u niželigašu VIrtusu iz Verone. 

A nakon teške povrede koja ga je pogodila, kao i burnog života koji je vodio, odjednom je čim je završio karijeru ostao bez novca!

"Prešao sam sa 20.000 evra dnevno na to da imam 10 evra dnevno u džepu. Sa toliko sam morao da odgajam svoje dvije djevojčice. Sreća pa mi je porodica pomogla i supruga Barbara Petrilo nikad nije prestala da radi u svijetu mode i na televiziji", iskren je Santakroće. 

On danas ističe da mu je profesionalni fudbal mnogo pružio, ali i oduzeo prijatelje.

"Fudbal mi je sigurno omogućio da vodim lijep život bez uskraćivanja, ali novac je samo sredstvo i ništa više. Danas kad vidim igrače iz nižih liga obećam im novi telefon ili patike u zamjenu za nešto što treba da urade na terenu. Fudbal je lijep svijet, ali za mene je predstavljao i samoću. Nisam imao nikoga kao zaštitu, nikog ko bi upravljao mojim životom i natjerao me da razumijem greške kakve sam pravio", dodao je on. 

Santakroće je poslije nekog vremena u kome je praktično bankrotirao napravio agenciju koja se bavi skautingom, a iako je u karijeri zaradio stotine hiljada evra sada otkriva da je podstanar u Napulju i da nema svoju kuću. 

Nekadašnji defanzivac je poznat i u svijetu video igrica, jer je bio miljenik mnogih koji su igrali ranije verzije popularnog "Fudbal menadžera". 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC