• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivena tajna nemogućeg gola Roberta Karlosa: Ovaj potez je i njega šokirao, a naučnici su objasnili kako je to izveo!

Autor Haris Krhalić

Prošle su 24 godine od poteza Roberta Karlosa koji i dan-danas zovu "nemogućim pogotkom". Ovakve majstorije je samo on mogao da izvede...

 Prije 24 godine Roberto Karlos postigao nemoguć pogodak Izvor: YouTube/Ddan Clanad/Printscreen

Prošle su tačno 24 godine od jednog od najnevjerovatnijih golova u istoriji fudbala. Roberto Karlos je umio da iznenadi svojim neponovljivim golovima, ali ovdje se ne radi o čuvenom slobodnom udarcu sa utakmice Brazil - Francuske.

Na današnji dan 1998. godine, Karlos je u dresu Real Madrida postigao gol koji i do današnjih dana zbunjuje sve ljubitelje fudbala, pa i fizičare!

Roberto Karlos je tokom igračkih dana bio upamćen kao igrač strahovito snažnog udarca, a praktično svi znaju za njegov pogodak iz "slobodnjaka" protiv Francuske, kada je neponovljivim udarcem svojom ljevicom šokirao Fabijena Barteza. Ipak, gol koji je Karlos postigao za Real protiv Tenerifa tog 21. februara 1998. je još nevjerovatniji!

"Nikad se neću umoriti od gledanja tog gola. To je zapravo zanimljivo, jer čak i danas, to je gol koji niko ne može da shvati. Ni ja ne razumijem kako je to moguće, pa kako bi iko drugi mogao?", pitao se u Karlos u jednom intervjuu.

On je iz praktično nemoguće pozicije i mrtvog ugla skoro iz kornera uspio da postigne gol u rašlje daljeg gornjeg ugla gola Tenerifa, ali udarcem lijevom nogom sa lijeve strane terena. Lopta je svo vrijeme odskakala prije nego što ju je zahvatio, a mnogo "efeja" koji je lopta imala omogućilo joj je da neprirodnom putanjom ipak pronađe put do mreže.

Taj pogodak je sve ostavio u nevjerici, pa i samog Roberta Karlosa, što se može vidjeti na snimku:

U jednoj TV emisiji godinama kasnije, izračunato je da je Karlos u trenutku udarca bio na 29 metara od dalje i 22 metra udaljen od bliže stative gola Tenerifa. Izračunali su i da je ugao iz kojeg je pogodio iznosio samo 0.82 stepeni!

Ali to nije sve. Navodi se da je sve daleko teže zbog toga što je Karlos trčao velikom brzinom, a loptu je morao da udari sa njene unutrašnje strane svojim spoljašnjim dijelom stopala, kako bi se dobila krivudava putanja koja je omogućila Karlosu da postigne gol.

Uz sve to, lopta se kretala brzinom od 112 kilometara na sat!

Nemoguć gol Roberta Karlosa
Izvor: YouTube/Ddan Clanad

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC