• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za ključnu evropsku noć: Stanoje mijenja u odbrani, vraća se Markec, a napadaju najiskusniji!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crno-bijeli su spremni za Spartu iz Praga, pred meč u Beogradu koji bi mogao da znači prolaz u osminu finala Konferencijske lige.

 sastav partizana za revanš protiv sparte Izvor: MN PRESS

"Sami smo sebi nametnuli ovo. Igraćemo da poginemo, preko svakog maksimuma." Tim riječima je trener Aleksandar Stanojević najavio šta se od Partizana može očekivati u četvrtak uveče (18.45) protiv Sparte iz Praga.

Meč u Humskoj biće prilika za crno-bijele da se plasiraju u osminu finala Konferencijske lige i to u vrlo važnom trenutku u sezoni - tri dana prije "vječitog" derbija i meča sa Crvenom zvezdom. Zato, i više nego inače, navijače crno-bijelih zanima u kom sastavu bi Partizan mogao da zaigra.

Možda će vas zanimati

Jasno je da će imati Stanojević svoje dileme pred Zvezdu po pitanju tima koji će izvesti, ali kako je i sam rekao, njegova ekipa ne smije da razmišlja o tom susretu. Bar ne još uvijek. Potrebno je prvo eliminisati Spartu.

A to neće biti lako, jasno je svima. Pobjeda 1:0 u Pragu je odličan rezultat, ali to je samo "prvo poluvrijeme." Zato je važno ko će početi meč za Partizan u tih drugih 90 minuta.

PROMJENE U ODBRANI

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Među stativama će kao i obično biti Aleksandar Popović, koji je protiv Radničkog iz Kragujevca svoje mjesto prepustio Nemanji Stevanoviću. Na lijevom beku će biti Slobodan Urošević, kao po običaju, ali na suprotnoj strani se očekuje promjena.

Nemanja Miletić će biti desni bek protiv Sparte, a ne jedan od uobičajeng dvojca Marka Živkovića ili Aleksandra Miljkovića. Razlozi za to su dvostruki. Miljković je doživio povredu na meču protiv Radničkog u nedjelju i pitanje je da li će biti spreman i za "vječiti" derbi. Upravo zato, Stanojević se odlučio da ni Živković ne počinje meč.

Prvi razlog je upravo derbi - ako Miljković ne bude spreman, Živković će biti svjež da "uskoči" i zauzme mjesto uz desnu aut liniju. Drugi razlog je činjenica da je Miletić prevashodno štoper, te je automatski i defanzivnija opcija od Živkovića. Partizan ima prednost iz prvog meča pa stoga i takav prevashodni fokus na odbranu prednosti.

Na mjestima štopera biće Igor Vujačić i Siniša Saničanin, što je već odavno ustaljeni tandem.

NA SREDINI PROVJEREN TANDEM

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Igrao je Marko Jevtović u startnoj postavi protiv Radničkog, Saša Zdjelar je bio na tribinama, a Miloš Jojić majstorijom zatresao mrežu kojom su crno-bijeli potvrdili pobjedu.

Upravo posljednja dvojica, Zdjelar i Jojić, činiće tandem u veznom redu i ovog puta. Oni su prve opcije Stanojevića na sredini terena, odlično su uigrani, dok bi Jevtovićev ulazak u igru sa klupe ponovo mogao da bude važan u drugom poluvremenu.

Mnogo će zavisiti od toga meča, ali ako Partizan bude imao ukupnu prednost i u drugom poluvremenu, Jevtovićeva uloga bi tada mogla da bude značajna u čuvanju rezultata.

MENIG I RIKARDO GLAVNE UZDANICE

Izvor: Profimedia

Meč u Pragu nije bio sjajan za Bibarsa Natha. Bio je zamijenjen već na poluvremenu, ali u Beogradu će se od njega očekivati daleko veći doprinos. Činjenica da je Danilo Pantić povrijeđen sužava izbor Stanojeviću na poziciji iza napadača, pa Izraelca treba ponovo očekivati.

Na desnom krilu će biti kapiten Lazar Marković, koji je ponovo počeo meč na klupi u Superligi. Na suprotnoj strani, mnogo će se očekivati od Kvinsija Meniga, naročito poslije njegovog lob pogotka u Pragu.

Holanđanin je u usponu forme, dobro je kombinovao i sa Rikardom Gomešom ovog proljeća, pa bi to ponovo mogao da bude slučaj i u četvrtak. Rikardo je stigao do novog gola u Superligi, čak 20. u nizu. Protiv Sparte će biti dovoljan i jedan...

Dakle, da rezimiramo:

PARTIZAN: Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Menig - Rikardo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC