• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat tragičar u Kupu Njemačke: Drugoligašu prekinut san, Union Berlin u prvom polufinalu od 2001!

Autor Dragan Šutvić

Sankt Pauli poveo je na stadionu "Pored kuće starog šumara", ali nije uspio da priredi novo iznenađenje u Kupu Njemačke. Union Berlin je na dva koraka od trećeg trofeja u istoriji kluba!

 jakov medić Izvor: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Union Berlin je na dva koraka od trećeg trofeja od osnivanja kluba!

Sada već davne 1968. godine, "unionisti" su osvojili kup-takmičenje tadašnje Istočne Njemačke, 41 godinu kasnije su podigli pehar namijenjen pobjedniku treće lige, a sada su na dva koraka od ogromnog uspjeha i osvajanja DFB Pokala!

UNION BERLIN – SANKT PAULI 2:1 (1:1)
/Beker 45+1, Foglzamer 75 - Kjere 21/

Možda će vas zanimati

Sankt Pauli je, nakon trijumfa nad Magdeburgom i Dinamom iz Drezdena, početkom godine šokirao Borusiju Dortmund, međutim večeras nije uspio da priredi novu senzaciju.

Potencijalno, mogli smo da vidimo tri učesnika Cvajte u polufinalu. Ovako, sigurno ćemo vidjeti jednog, obzrom da se u srijedu uveče sastaju Hamburg i Karlsrue, a možda i drugog, ukoliko Hanover priredi senzaciju i eliminiše RB Lajpcig, koji je, poslije ispadanja svih favorita, dospio u prvi plan.

Sankt Pauli, čije boje od prošlog ljeta brani Nikola Vasilj, nekadašnji čuvar mreže Zrinjskog i reprezentativac BiH, stigao je do vođstva u 21. minutu.

Izveo je gost uigranu akciju nakon jednog slobodnog udarca, a golom ju je, poslije preciznog udarca van kaznenog prostora, krunisao internacionalac iz Gane Daniel-Kofi Kjere.

Djelovalo je da će taj gol biti dovoljan da Sankt Pauli na odmor ode uz prednost, međutim u prvom minutu nadoknade Union Berlin je preko Šeralda Bekera stigao do izjednačenja.

Taj pogodak u velikoj mjeri ide na dušu hrvatskog defazivca Jakova Medića koji je morao mnogo bolje da reaguje u duelu sa Taivom Avonijijem koji je prethodio golu.

A šta tek reći za situaciju iz 75. minuta, kada je kod svog kaznenog prostora praktično poklonio loptu Andreasu Foglzameru koji je desetak minuta ranije ušao u igru i koji nije propustio priliku da odvede Union Berlin do rezultatskog preokreta.

Isti fudbaler je u nadoknadi bio u prilici da otkloni sve dileme, ali je, nakon što je izašao sam ispred golmana gostiju, pogodio stativu.

Za tom prilikom, ipak, neće previše žaliti...

KUP NJEMAČKE – četvrtfinale

Union Berlin – Sankt Pauli 2:1 (1:1)
/Beker 45+1, Foglzamer 75 - Kjere 21/

Srijeda:

Hamburg – Kalrsrue (18.30)

Hanover 96 – RB Lajpcig (18.30)

Bohum – Frajburg (20.45)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC