• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri Rudara u štrajku! Primili novembarsku platu, haos u klubu, igrač vozi ekipu kombijem na trening!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Igrači Rudara odbili da treniraju zbog neisplaćenih plata, ali to je tek vrh „ledenog brijega“ kada je u pitanju situacija u klubu.

 Rudar Prijedor u velikim problemima Izvor: Promo/FK Rudar Prijedor

Ekipa Rudara proteklog vikenda u posljednjim trnucima meča poražena je na svom terenu od Leotara 2:1, ali to je bio samo jedan od problema za prijedorski klub.

Nakon meča trener Marko Tešić podnio je ostavku, a crni dani za „rudare“ nastavljeni su štrajkom fudbalera zbog neisplaćenih plata.

Igrači su u utorak odbili da treniraju jer im se duguju tri plate, a njihov zahtjev je da im se obrati neko iz uprave i da konkretne odgovore kada su u pitanju dugovanja, ali i nastavak rada.

Možda će vas zanimati

Štrajk fudbalera Rudara „ogolio“ je probleme sa kojima se suočava član Premijer lige BIH, a posljednji poraz i 11. pozicija na tabeli koja vodi u viši rang tek su „vrh ledenog brijega“ kada je u pitanju situacija u klubu.

Posljednji put igrači su dobili novac polovinom prošlog mjeseca kada im je isplaćena novembarska plata, a njima se osim plate za decembar, januar i sada februar, duguju i troškovi za stan i hranu.

Nisu samo finansije problem u Rudaru, već i uslovi za rad koji su posljednjih mjeseci prilično loši.

Prema saznanjima MONDA stručni štab je prepušten sam sebi, a od uprave mogu da računaju samo na Aleksandra Topića, Milana Despotovića i Darka Mandića, koji su uz sve uključeni i u organizaciju utakmica.

Klub nažalost ne uspijeva da obezbijedi normalno funkcionisanje i uslove za trening jedne premijerligaške ekipe.

Ekipa Rudara tako je primorana da se seli na terena na teren, zbog čega stručni štab mora da mijenja planove treninga, a u par navrata kada uprkos jako lošim prilikama onemogućeno i korištenje novoizgrađenog vještačkog terena FK Gomjenica.

Problem je, kako saznajemo, i prevoz na treninge, pa se dešavalo da igrač vozi jedan od kombija kako bi ekipa stigla na teren i odradila trening.

Prijedorski klub očigledno se nalazi u vrlo teškoj situaciji, ne samo kada je u pitanje takmičenje, već i organizacija i funkcionisanje kluba.

Dokaz za to je i današnji štrajk, a vidjećemo šta će se dešavati u narednim danima i da li Rudar može da riješi bar dio problema, kako bi se stvorili uslovi da se ekipa bori za opstanak u Premijer ligi BIH.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ančeloti

Taj isti Tesic je 3 godine u klubu, busio Milenkovica gdje stigao, kad je preuzimao poziciju bili su isti uslovi pa to tada nije bio problem, nikad kafu nije popio sa ljudima koji su ostarili u klubu. Sad se vadi pricama a ne zna reci kako i zasto mu ekipa na pola utakmica prima golove u zadnjoj minuti. Plate nisu redovne ali su redovnije i vece nego sto su ikad bile u Rudaru a i redovnije su nego u pola klubova u ligi. Pa u Zelji 7,8 mjeseci nema plate. Price oko stanarine i ishrane su glupost jer 99% igraca se hrani i smjesteno je u PD. Tesicu, vratilo ti se busenje Nikice Milenkovica.

Fk krupa

Normalno da učešće u višem rangu zahtjeva više para, veće plate. Upravo iz tog razloga smo mi i odustali prošle godine od Premijer lige, jer grad uplati sredstva koja su dovoljna za mjesec dana za funkcionisanje kluba. Srećno u nastavku sezone. Dogodine zajedno u Premijer Ligi BiH.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC