• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolike su šanse Borca za uspjeh na Koševu? Sad se kuje Evropa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Derbi 22. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u subotu u Sarajevu, gdje će "bordo" tim dočekati banjalučki Borac.

 Sarajevo - Borac, sad se kuje Evropa ANKETA Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Banjalučani su ako gledamo rezultate u posljednje vrijeme u nešto boljoj formi od sarajevske ekipe.

Crveno-plavi su ovog proljeća povezali tri pobjede (Široki Brijeg - 0:3, Tuzla siti - 0:1 i Velež - 2:0) u svim takmičenjima sa šest postignutih i bez primljenog pogotka, dok je ekipa sa "Koševa" zabilježila dva trijumfa na startu (Leotar - 0:2, Sloboda - 2:0), a onda poklekla u sarajevskom derbiju protiv Željezničara na "Grbavici" (2:0).

Taj poraz sigurno je barem malo poremetio atmosferu među izabranicima Aleksandra Vasoskog, s obzirom da je stigao od najljućeg rivala, pa nema nikakve sumnje da će biti pod imperativom pobjede u susretu sa Borcem.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Sarajevska ekipa će takođe u subotu biti oslabljena neigranjem četvorice standardnih igrača zbog kartona. Treći žuti na "Grbavici" zaradili su Krste Velkoski i Andrej Đokanović, kapiten Amer Dupovac dobio je direktan crveni karton, a osim njih, još jednu utakmicu suspenzije mora da "odradi" i Darko Bodul.

On je sakcionisan na pet mečeva neigranja zbog udaranja fudbalera Širokog Brijega Bože Vukoje na gostovanju Sarajeva na "Pecari".

Domaćinu na ruku ne ide ni statistika u posljednje četiri međusobne utakmice na kojima banjalučki tim nije poražen (dvije pobjede i dva remija), ako ne računamo neuspjeh Banjalučana nakon lošijeg izvođenja penala u prošlogodišnjem finalu Kupa BiH u Zenici.

Međutim, na posljednja tri gostovanja na "Koševu", Borac je doživio dva poraza uz jedan trijumf, koji je u prošlogodišnjoj šampionskoj sezoni osigurao dvostruki strijelac Goran Zakarić, pa će svoju ulogu svakako imati i domaći teren odnosno pritisak s tribina.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Trener Banjalučana Nemanja Miljanović će od svojih igrača sigurno tražiti da igraju "pametno na rezultat" u predstojećem duelu s obzirom da Borcu odgovara i remi jer bi time sačuvao pet bodova prednosti u trci za trećim mjestom, koje naredne sezone vodi u evropska takmičenja.

S obzirom da "bordo" tim mora da napadne, to će ostaviti dosta prostora za kontranapade crveno-plavih da ugroze golmana Belmina Dizdarevića i eventualnim golom ili dva, završe priču na "Koševu".

Još nije poznato ko će biti sudije na derbiju.

Anketa

Šta mislite, ko će pobijediti na predstojećem derbiju?

  • Borac

    84.09% (37)

  • Biće neriješeno

    11.36% (5)

  • Sarajevo

    4.55% (2)

Šta mislite, ko će pobijediti na predstojećem derbiju?

Rezultati

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prase

Ako bude Gigović sudio, dvojka ko kuća :)

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC