• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo bivši fudbaler Crvene zvezde: Na Marakani je osvajao titule, ali i jedan evropski trofej!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji igrač Crvene zvezde je preminuo 77. godini. Klub se oglasio i uputio saučešće porodici Škrbić.

 preminuo slobodan škrbić Izvor: MNPRESS

Crvena zvezda u četvrtak dočekuje Rendžers u Ligi Evrope, a dva dana prije velikog evropskog meča su saopštili tužnu vijest. Putem zvaničnog sajta su obavijestili javnost da je bivši fudbaler Slobodan Škrbić preminuo.

Crveno-bijeli su se oglasili i potvrdili da je nekadašnji igrač u 77. godini otišao na vječni počinak. Dirljivom porukom su se oprostili od bivšeg fudbalera i čovjeka koji je ostavio trag u klubu. Škrbić je rođen 18. oktobra 1944. godine u Beogradu, a karijeru je počeo u omladinskoj školi crveno-bijelih. Za prvi tim je Škrbić igrao od 1961. do 1970. godine, odigrao je 191 meč i dao 12 golova. Učestvovao je u osvajanju nacionalnog šampionata 1964, 1968. i 1970. godine, kao i Srednjeevropskog kupa 1968. godine.

Iz kluba su se oglasili saopštenjem, podsjetili su na sve što je Slobodan uradio za klub i uputili su saučešće njegovim najbližima.

"Za prvi tim Crvene zvezde, debitovao je 5. novembra 1961, a u istoj sezoni uspio je i da postigne gol u Kupu Jugoslavije. Nastupao je i u Kupu Sajamskih gradova, a tokom sezone 1963/64. postao je standardan prvotimac crveno-bijelih i tom prilikom učestvovao u osvajanju duple krune. U istoj sezoni, na utakmici protiv Bugarske u Sofiji, debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije, za koju je ukupno zabilježio četiri nastupa. Nastupio je i u tri utakmice Kupa Evropskih šampiona u sezoni 1964/65, a poslije toga uslijedili su problemi sa povredama i operacije, koje su mu usporile dalji tok karijere. Vratio se poslije u redove naše ekipe u sezoni 1967/68, i pomogao u osvajanju titule, a zabilježio je i trijumf u Srednjoevropskom kupu. Zbog velikih problema sa povredama, ponovo je pauzirao, a nakon toga, 1971. godine, prešao je u redove francuskog Lila, gdje je u 27. godini, i završio fudbalsku karijeru. Zvezda izražava duboko saučešće porodici Škrbić. Neka mu je vječna slava", piše u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC