• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi su bijesni na Manćinija zbog ove četvorice: Šta će oni u timu?

Autor Haris Krhalić

Njih ne opraštaju Manćiniju!

 Četiri igrača kojima nije mjesto u reprezentaciji Italije Izvor: Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO

Italija je i dalje šokirana i bijesna zbog neuspjeha reprezentacije u baražu za Svjetsko prvenstvo. "Azuri" su u Palermu izgubili u polufinalu protiv Sjeverne Makedonije (0:1) i tako ostali prinuđeni da propuste i drugi Mundijal u nizu.

Šokantan poraz ekipe Roberta Manćinija, aktuelnog šampiona Evrope, biće još dugo tema "broj 1" u Italiji, a tamošnji novinari odmah su krenuli u "seciranje" grešaka selektora, počev od toga koga je pozvao na utakmice baraža. Posmatrajući listu imena igrača, oni su utvrdili da su bar četvorica višak i da nije trebalo da budu u timu.

Portal "Football Italia" ukazao je na ovu četvoricu kojima nije "bilo mjesto u timu"

1. ĆIRO IMOBILE (32)

Izvor: Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO

"Imobile je zauvijek enigma. Nevjerovatno je znati da za Lacio može da da 25 ili 30 golova u sezoni, a da istovremeno u dresu reprezentacije bude tako neefikasan. Njegov 'forsirani' nastup protiv Sjeverne Makedonije u četvrtak bio je dokaz da su kritike i pritisak igranja za nacionalni tim očigledno preveliki za njega i sada je pravi trenutak prepustiti njegovo mjesto drugom igraču", navedeno je u analizi.

I zaista, Imobile je i ove sezone već postigao 26 pogodaka za Rimljane, još od 2016. nije imao godinu sa manje od 19 golova, a davao je i po 41, 39... Međutim, kada je u pitanju reprezentacija stvari su uglavnom potpuno suprotne, a posebno u velikim utakmicama. Njegovi najznačajniji golovi od ukupno 15 u dresu Italije (na 55 utakmica) su u grupnoj fazi Evropskog prvenstva prošle godine protiv Turske i Švajcarske.

2. ĐORĐO KJELINI (27)

Izvor: Profimedia / Jonathan Moscrop / Sportimage

"Strogo je uvrstiti Kjelinija na ovu listu, s obzirom na to da je on i dalje čvrst defanzivac koji pruža konstantne partije, ali bez obzira na to, vrijeme je za njega da se oprosti od reprezentacije. Sljedeći veliki turnir biće odigran 2024 (kada Kjelini bude imao 40 godina) i do tada bi Alesandro Bastoni trebalo da bude redovni član postave Azura, a to znači da bi Kjelini trebalo da ustupi mjesto defanzivcu Intera"

Iako je prošlog ljeta bio jedan od heroja osvajanja Evropskog prvenstva i iako mu se, za razliku od Imobilea, ne može pripisati kritika da podbacuje u dresu Italije, ipak je utisak da je možda 2021. bila pravo vrijeme da se oprosti. Uostalom, ove sezone je zbog niza povreda i različitih problema za Juventus odigrao samo 17 utakmica.

3. ANDREA BELOTI (28)

Izvor: Profimedia/Andrea Staccioli/ Insidefoto/Sipa USA

"Slična priča kao i sa Imobileom. Nikad nije posebno impresionirao u reprezentaciji Italije i činjenica da nije bio korišćen u meču protiv Sjeverne Makedonije nije nešto zbog čega će nam se slomiti srce. Dao je samo 10 golova u 31 takmičarskom nastupu za reprezentaciju i vrijeme je da ustupi mjesto nadolazećim talentima u Italiji", objašnjeno je.

Napadač Torina već sedam godina je simbol svog tima i kluba, ali ni njega nema na utakmicama reprezentacije. Spisak rivala protiv kojih je bio strijelac u dresu "Azura" dovoljno govori o tome da li je zamjeniv. Pogađao je protiv San Marina, Bugarske, BiH, Lihtenštajna, Jermenije, Saudijske Arabije, opet protiv Lihtenštajna i protiv... Sjeverne Makedonije! Na njegovu žalost i na žalost Italije, mrežu Makedonaca zatresao je 2016, u svom trećem nastupu za Italiju.

4. ŽOAO PEDRO (30)

Izvor: Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO

"Žoao Pedro, jedva da smo te poznavali", pišu Italijani. "Doveden je kao Manćinijeva očajnička opcija da bi doprinio sa nekoliko golova, ali njegov kratki i na kraju bolni debi za Italiju zaista bi trebalo da bude njegov posljednji nastup za reprezentaciju. Slično kao i za Belotija, Azuri bi trebalo da više vjeruju mladim igračima koji imaju potencijal. Zaista nema razloga da se neko 'kocka' sa nekim potpuno nepoznatim igračem poput Žoaa Pedra".

Za one koji slabo prate Seriju A, Žoao Pedro je bivši U-17 reprezentativac Brazila, zemlje u kojoj je rođen i iz koje je 2010. došao u Italiju. Bio je član Palerma, a Santosa, Eštorila, a od 2014. je u Kaljariju, gdje je prošle sezone postao kapiten i heroj ostanka u ligi sa 16 postignutih golova. Međutim, jedno je spasavanje od pada u Seriju B, a drugo je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Na njegovu žalost, popravnog za njega u dresu Azura sigurno neće biti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC