• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo jedan Srbin u 100 najboljih u 21. vijeku: Izabrali bivšeg kapitena "orlova", ali su ga ponizili pozicijom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kad vidite ko je sve ispred Nemanje Vidića, shvatićete koliko je ovo potcjenjivački...

 Nemanja-Vidic-na-listi-najboljih-fudbalera Izvor: Profimedia

Poznati britanski sportski list "Four Four Two" objavio je zanimljivu listu od 100 najboljih fudbalera koje smo gledali u prvoj petini 21. vijeka, a na njoj na vrhu nema velikih iznenađenja.

Bilo je jedino pitanje ko će od dvojice najvećih završiti na prvoj poziciji, a čast je pripala Leu Mesiju koji je jedini u istoriji fudbala koji je osvojio čak sedam "Zlatnih lopti". Kristijano Ronaldo sa dvije manje je na drugom mjestu i tu ništa nije sporno, međutim ostatak liste se mnogima neće dopasti.

Za početak, Srbija ima samo jednog predstavnika na listi od stotinu najboljih. Nije teško pogoditi da je u pitanju Nemanja Vidić, međutim ni njega britanski novinari nisu naročito visoko rangirali.

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda, koji je dva puta bio najbolji igrač Premijer lige, smješten je tek na 60. mjesto njihove liste. Uz poruku da je bio jedan od najboljih defanzivaca u istoriji Mančester junajteda, i da je oformio sjajnu saradnju sa Riom Ferdinandom, dodaje se i da su tek Ronaldo i Anri uspjeli na takav način da dominiraju Premijer ligom.

Ipak, ako uzmemo u obzir koji su to sve defanzivci ispred njega, možemo da kažemo da su "pljunuli" na Vidićevu karijeru. Primjera radi, Virdžil van Dajk, čiji je "prajm" znatno kraći, našao se na 54. mjestu, dok je Vensan Kompani, čiju karijeru su obilježile povrede, na 41. poziciji. Vidićev kolega Rio Ferdinand je na 32. mjestu, potom slijedi još jedan bivši igrač "crvenih đavola" Đerar Pike (24), dok je najbolje rangirani defanzivac Serhio Ramos na 19. poziciji.

Na trećem mjestu, iza Mesija i Ronalda, nalazi se Andres Inijesta, potom njegov dugogodišnji saigrač Ćavi, a zatim slijede Ronaldinjo, Zidan, Anri, Nojer, Kaka i Suarez.

U posljednje vrijeme izuzetno poštovani Karim Benzema je na 11. mjestu, dok je najbolje rangirani defanzivac Dani Alves na 12. Potom slijede Zlatan Ibrahimović, Luka Modrić, Samuel Eto, Vejn Runi, Ronaldo i Filim Lam, dok dvadeset najboljih "zaokružuje" Tomas Miler.

Kako se vama čini ova lista? Da li ima promašaja i ko od srpskih igrača je još morao tu da bude...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC