• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sin Muamera Gadafija je propali fudbaler: Trebalo da igra Seriju A, a u Italiji već 15 godina dužan 300.000 funti!

Autor Dušan Ninković

Fudbalska karijera mu nije bila impresivna, ali je imao ogromno bogatstvo i živio veoma luksuzno. Jedna od burnih noći završila se odlaskom bez plaćanja računa.

 Sin Muamera Gadafija Izvor: Youtube/africanews/printscreen/Profimedia

Jedan od osmorice sinova bivšeg libijskog predsednika Muamera Gadafija pokušao je da izgradi fudbalsku karijeru. Iako su tada postojale spekulacije da njegov otac plaća klubovima kako bi mu pružili šansu, Al-Sadi Gadafi je stigao čak do Serije A.

Nakon nekoliko godina igranja u domovini bio je pod ugovorom sa italijanskim klubovima Peruđom, Udinezeom i Sampdorijom, ali je za tri godine odigrao samo dva meča u tim italijanskim klubovima. U međuvremenu je bio poznat po druženju sa Maradonom, žurkama na italijanskoj obali i padanju doping testa nakon utakmice protiv Juventusa.

U jednoj od bizarnih noći koje je proveo u Itlaiji Al-Sadi Gadafi je potpuno zaboravio da posjeduje skupoceni Kadilak SUV Eskalade. Prošlo je 15 godina, a on se još nije vratio na parking hotela da ga preuzme, pa je automobil u međuvremenu postao turistička atrakcija.

Al-Sadi je imao druge brige u životu... Bio je izbjeglica u Nigeru nakon što je njegov otac ubijen, zatim u libijskom zatvoru gdje je proživio torturu, a nekoliko godina kasnije oslobođen je optužbi za ubistvo. Ipak, u Libiji je često kažnjavan zbog posjedovanja i ispijanja alkohola.

Italijani mu nisu zaboravili kadilak, ali ni neplaćeni račun koji je ostavio u hotelu.

"Čekali smo 15 godina da gospodin Gadafi plati svoj račun. Tokom posljednjih nekoliko godina pokušali smo mnogo puta da riješimo ovaj problem, ali bezuspješno. Čak smo kontaktirali i libijsku ambasadu u Rimu, ali oni nisu mogli pomoći. Ostavio je auto ispred hotela, a mi nemamo čak ni ključeve za njega. To je zapravo postalo pomalo privlačno ljudima koji zastaju da ga pogledaju. Moramo s vremena na vrijeme da ga očistimo jer prljavi automobil van hotela ne bi bio baš dobar za goste, a nema čak ni italijanske tablice pa ga ne bismo mogli voziti ovdje", navodi se u saopštenju hotela.

Po njihovoj računici, Al-Sadi Gadafi je dužan da plati preko 360.000 evra za hotelski račun, a tu vjerovatno spada i parking koji koristi već deceniju i po.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC