• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Znaju oni o čemu da vode računa!" Dejan Stanković o hrabrosti i junacima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je pred medijima o derbiju protiv Partizana.

 dejan stanković o utakmici sa partizanom Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvenu zvezdu u subotu od 18.00 čeka meč protiv Partizana i taj susret mogao bi da odluči šampiona Srbije, a prvi je pred novinare stao Dejan Stanković. Trener Zvezde pričao je o narednoj utakmici, nekim prethodnim mečevima, odnosu sa Sinišom Mihajlovićem i Aleksandrom Stanojevićem...

Posebno se trener Zvezde raspričao kada je bilo riječi o pripremi predstojećeg meča, u kojem bi crveno-bijeli mogli da potvrde sjajnu proljećnu formu.

Možda će vas zanimati

Tokom drugog dijela sezone "minus" su pretvorili u "plus", preuzeli prvo mjesto na tabeli i izborili se da budu domaćini trećeg derbija u sezoni.

"Mi smo u drugi dio sezone ušli sa minusom od pet poena. Odradili smo pripreme, zacrtali cilj i postavili zadatak da dobijemo sve utakmice do kraja. Imali smo kup i Evropu, a do sada smo uradili sve što je planirano. Na 'minus pet' smo bili hrabri u derbiju, mogli smo da izgubimo titulu, ali smo se na Marakani pokazali. Možemo tako da odigramo i sada. Oslonićemo se na naše navijače i na naše kvalitete. Nema ovdje kalkulacija, da li ćeš da juriš ili nećeš. Utakmica ti nametne ritam, odluče sitnice, ko uđe jače u utakmicu... Ti detalji prave prevagu na terenu. Mi ćemo na isti način ući u ovu utakmicu. Zvezda gaji ofanzivan fudbal sa kalkulisanim rizikom. nećemo mijenjati ništa za ovaj derbi. Derbi je čudna utakmica, ne možeš da kažeš da li će biti lijepo ili ružno, samo moraš 90 minuta da vodiš računa o detaljima", rekao je Dejan Stanković.

Ako bi Crvena zvezda pobijedila...

"Ako, opet je to pitanje ako. Ajde da prođe utakmica, pa da dajem prognoze. Ako pobijedimo, bićemo na dobrom putu da osvojimo titulu, imaćemo ozbiljnu prednost. Da se izrazim kroz tenis, serviraćemo za meč ako dobijemo u derbiju. Prognoze je teško davati i ja se držim toga", dodao je Stanković.

Trener Crvene zvezde smatra da naslovi iz medija ne mogu da utiču na njegovu ekipu. Ovo pitanje bilo je zanimljivo treneru Zvezde, pa se na njega vratio još jednom tokom konferencije.

"Oni su odrasli, vakcinisani ljudi, znaju šta treba i ne treba. Ne vjerujem da to može da utiče. Oni znaju o čemu treba, a o čemu ne treba da vode računa. Te stvari koje nisu fudbalske su takve. Nekada se pritisak pravi namenski, ali mi imamo iskustva i nećemo pasti na takve male stvari, da nas poljulja neki natpis."

Što se tiče Partizana, pripremljene su sve opcije. Zna Stanković da crno-bijeli mogu da iznenade i brzo se transformišu u različite sisteme.

"Spremni smo na bilo koju opciju Partizana, radili smo na svemu i pokrili sve delove terena. Oni su ozbiljna ekipa koja se transformiše. Možda krenu sa krilima, ali oni ulaze u sredinu, pa to bude sa dva špica. Ko god izađe, imaćemo odgovor. Moramo biti koncentrisani. Cijelo prvenstvo su bili prvi, ali i mi smo se dosta pitali. Ne dovodimo u pitanje njihov kvalitet."

Možda će vas zanimati

Citirao je Zvezdin trener i jednog od svojih najboljih igrača.

"Očekujem od svih da budu na vrhuncu zadatka. Ne znam ko će biti igrač utakmice. Ja ću se nastaviti na Dragovićevu izjavu da Zvezda ima mnogo heroja."

Stanković nije želio da ističe pojedince i otkriva od koga očekuje da riješi derbi.

"Kad nismo vršili jak pritisak, ulazili smo u probleme. Na oduzetu loptu i brzu tranziciju su veoma opasni. Možemo da probamo da ih pritisnemo, a ako izađu iz toga? Problem je 50 metara iza naših leđa. Oni imaju brze igrače", kazao je trener Zvezde.

Startnu postavu zna, ekipa je pripremljena, ali ne mora da znači da će junaci biti u startnoj postavi.

"Svaka utakmica, nebitno da li je derbi, pripremana je na poseban način. Nije priprema ista za različite rivale. Kao što uvijek radimo, spremamo se i kroz sitne detalje. Tim znamo, ali svi su oni standardni. Nikad se ne zna ko može da počne, a ko može da uđe i postane junak pobjede", otkriva trener Zvezde.

Treći derbi u sezoni možda je i bitniji od prethodna dva zbog trenutne situacije na tabeli.

"Ulog je veliki, igra se za ozbiljan cilj koji smo zacrtali. Mi smo tokom 80% sezone bili pod pritiskom jer smo jurili i nismo imali pravo na kiks. Porasli smo tokom sezone. Crvena zvezda je pritisak. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton tokom kojeg imaš krize. Sve te poteškoće, a opet smo došli do toga da se mi pitamo na našem stadionu"

I zna kako da tu prednost iskoristi. Želio bi da bude slično kao na prethodnom meču.

"Ja bih volio da ponovimo prvo poluvrijeme iz prethodnog derbija. Dobro i dominantno poluvrijeme, ali je teško držati tako 90 minuta. Volio bih da imamo približan odnos", rekao je Stanković.

Trener Crvene zvezde nije želio da prokomentariše format takmičenja u Superligi.

"Nije moje da dajem mišljenje o formatu takmičenja. Mi se spremamo za 37 utakmica. Ne mijenja to ništa. Kvalitet mečeva u plej-ofu može da bude jači jer igraju prvih osam na tabeli. Nisam razmišljao o formatu lige, na početku sezone sam znao da imamo 37 utakmica", zaključio je Stanković.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC