• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Juventusa savjetuje Srbina! Alegri opominje Vlahovića: Postavio je prevelike zahtjeve sebi!

Autor Haris Krhalić

Masimilijano Alegri je poslije pobjede protiv Sasuola pričao i o mladom srpskom napadaču Dušanu Vlahoviću. Imao je posebne savjete za njega.

 Masimilijano Alegri o Dušanu Vlahoviću Izvor: Profimedia/Marco Canoniero/Alamy Live News

Juventus je sve bliži plasmanu u Ligu šampiona. Tim iz Torina je uspeo da se izvuče protiv Sasuola i da napravi preokret (2:1), a u tom meču je Dušan Vlahović ušao sa klupe i pomogao je saigračima da dođu do nova tri boda.

Za razliku od prethodnih duela, ovog puta srpski napadač nije postigao gol, ali je i pored toga Juve stigao do trijumfa. Po završetku meča je trener ekipe Masimilijano Alegri imao šta da kaže, kako na račun Srbina, tako i svih ostalih.

Prije svega je pričao o Dušanu koji je nedavno bio nervozan protiv Fiorentine. Imao je strateg "Stare dame" jasne savjete za svog pulena.

"On je veoma mlad igrač, došao je kod nas sa veoma malo iskustva. Postavio je sebi velike zahtjeve, ali mora da pronađe smirenost i balans. To je važno, da nađe taj pravi balans i da bude smireniji", rekao je Alegri.

Jasno je da stvari nisu iste kao kada je Alegri prvi put bio u klubu. Sada je priznao da se ne bi bunio ni da je osvojen samo bod protiv Sasuola.

"Naš cilj je četvrto mjesto, do kraja su ostale četiri utakmice i moramo da pobjeđujemo. Uz to ljudi moraju da razumiju u kakvoj situaciji se nalazimo i da ne možemo da radimo stvari koje ovaj tim ne može. Bio bih zadovoljan i bodom, jer nisam želio da napravimo fudbalsko samoubistvo."

Na kraju je pojasnio dodatno prethodnu izjavu o tome šta ovaj tim ne može.

"Naša dvojica kreativnih veznih igrača Artur i Lokateli su van terena, Mekinija nemamo već tri mjeseca, Kijezu šest, moramo da pravimo promjene i razne kombinacije. Ipak, moram da kažem da je primjetan napredak od starta, iako su me u ovom meču iznervirali zbog same završnice. Trebalo je bolje da čuvamo loptu i rezultat tada, ali ovo su mladi momci koji sve to tek uče i nadam se da će se taj proces ubrzati", zključio je Alegri.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC