• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo pod kojim će se uslovima igrati finale Premijer lige: Potrebna dva nevjerovatna rezultata prije meča za titulu!

Autor Haris Krhalić

Ostalo je još samo jedno kolo Premijer lige, a mi još ne znamo novog šampiona Engleske. Možda ga nećemo saznati ni u posljednjoj rundi.

 Evo pod kojim uslovima će se igrati finale Premijer lige Izvor: Profimedia

Fudbaleri Liverpula savladali su Sautempton u 37. kolu Premijer lige, pa je sada ostao još samo po jedan meč za dva prvoplasirana tima na tabeli. Ekipa Jirgena Klopa u posljednjoj rundi igra na svom terenu protiv Vulverhemptona, dok će tim Pepa Gvardiole dočekati Aston Vilu.

Kako to obično biva u ligaškim takmičenjima, sezona bi trebalo da se završi nakon što se odigraju utakmice posljednjeg kola, ali... Ove sezone mogli bismo da vidimo spektakularan finiš prvenstva jer i dalje postoji mogućnost da se titula odluči u finalu!

Ukoliko se poklope rezultati posljednjeg kola, šampion Premijer lige bio bi odlučen finalnom utakmicom dva prvoplasirana tima. Šanse za to nisu velike, pošto bismo morali da vidimo dva nevjerovatna rezultata u posljednjoj rundi.

Potrebno je da Mančester siti izgubi čak 6:0 na svom stadionu od ekipe koju predvodi Stiven Džerard, a da "Vukovi" izvuku bod na Enfildu uz rezultat 5:5! U tom slučaju bi dva prvoplasirana tima na tabeli bili izjednačeni po broju bodova, gol-razlike i datim golovima u sezoni.

Ukoliko bi se ova malo vjerovatna situacija stvarno desila, Mančester siti i Liverpul bi sezonu završili sa po 90 bodova, uz gol-razliku 95:30. Tada se ne bi znalo ko je novi šampion Engleske i Gvardiola i Klop bi morali da pripreme timove i za 39. meč u prvenstvu.

Naravno, postoji još nekoliko rezultata koji odgovaraju ovom scenariju i dovode nas do finala, ali su oni još manje vjerovatni. Ukoliko bi Mančester siti izgubio 7:1, u Liverpulu bi moralo da bude 6:6, i tako dalje.

Ne djeluje baš realno, ali će se fudbalski navijači širom svijeta nadati da ipak može da se desi. Bilo bi zanimljivo gledati meč za titulu kao da je u pitanju kup takmičenje, a ne liga koja je počela još prethodnog avgusta!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC