• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati Englez otišao iz Bugarske kad je vidio kako su prošli igrači: Ostavio poruku za kraj - neću pred njima da radim!

Autor Haris Krhalić

Poslije skandala se spakovao i otišao

 Alan Pardju napustio CSKA Sofiju Izvor: YouTube/Sky Sports Football

Poznati engleski trener Alan Pardju (60) dao je ostavku u CSKA Sofiji nakon što su navijači tog kluba bacali banane na svoje tamnopute igrače. Nekadašnji menadžer Njukasla, Sautemptona, Kristal Palasa i drugih timova otišao je poslije poraza u finalu Kupa Bugarske protiv Levskog, poslije kojeg su navijači napali ekipu na utakmici protiv Boteva.

Ka četvorici tamnoputih igrača bačene su banane i upućivane uvrede na rasnoj osnovi. Oni zbog toga nisu htjeli da igraju, ali su na kraju ipak pristali. Poslije svega, Pardju je napustio bugarski klub, u kojem je bio i tehnički direktor. Zajedno sa njim otišao je i pomoćni trener Aleks Dajer, prvi tamnoputi član stručnog štaba u tom klubu.

"Događaji koji su prethodili utakmici protiv Boteva i koji su se dogodili poslije nje bili su neprihvatljivi. Ne samo za mene, već i za mog asistenta Dajera i za igrače. Naši igrači su odlučili da igraju zbog odanosti klubu, a mala grupa rasistički orijentisanih navijača pokužala je da sabotira meč. Oni nisu navijači pred kojima želim da vodim tim. To definitivno nije pravi način za CSKA, jer ovaj klub zaslužuje mnogo više", rekao je Pardju.

Pardju je posljednji put radio u Engleskoj 2018, kada je napustio Vest Bromvič Albion poslije četiri mjeseca i 10 utakmica bez pobjede. Nakon toga je vodio Ado Den Hag u Holandiji, gdje ga je zatekla prinudna pauza zbog korone i otišao je poslije četiri mjeseca, u aprilu 2020. Trenerskom poslu vratio se prošlog novembra u Bugarskoj, kada je naslijedio Stojča Mladenova.

CSKA je pod njegovim vođstvom završio na drugom mjestu tabele, sa 21 bodom manje od šampiona - Ludogoreca. Sofijski klub će ovog ljeta igrati kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, od drugog kola.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC