• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac je danas predstavio novog šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića.

 Nenad Lalatović predstavljanje Borac Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nenad Lalatović predstavljen je u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci kao novi trener fudbalera Borca!

Na predstavljanju su srpskom stručnjaku dobrodošlicu poželjeli predsjednik banjalučkog kluba Stojan Malbašić i potpredsjednik Bogoljub Zeljković, koji su istakli da je Lalatović već nekoliko godina velika želja crveno-plavih.

Obećali su da će imati svu neophodnu podršku i pomoć od klupskog rukovodstva na putu do ostvarivanja ciljeva Banjalučana.

A ti ciljevi su barem jedan od dva trofeja, kako je istakao novi šef struke Nenad Lalatović. 

Govorio je i o potencijalnim pojačanjima, pripremnim utakmicama i šta očekuje od svog novog tima, kao i zašto se odlučio na dolazak u Banjaluku.

"Hvala na povjerenju ljudima u klubu, i moje želja je bila da dođem, da se okušam u ovoj ligi. Dogovorili smo se za pet minuta, iste uslove kao što sam imao u Srbiji sam tražio i ovdje, nisam diizao cijenu. Želja mi je bila da radim u Banjaluci u Republici Srpskoj. Imam energiju ali i znanje, volim ovaj posao, a što sam shvatio da je ovo kvalitetna liga u kojoj može svako svakog da pobijedi, a ne kao u Srbiji da Zvezda i Partizan uzmu po 100 bodova. Volim da pobjeđujem, da ukazujem poštovanje, a i neko ko voli da se odbrani kada me niko dira. Ne zanima me nacionalnost, sve ljude poštujem i cijenim i tako će biti i u budućnosti. Ovdje sam došao da sa mojim, Borcem pokušam da osvojim jedan od dva trofeja", rekao je Lalatović na zvaničnom predstavljanju.

KOMPLETNU PRESS KONFERENCIJU PROČITAJTE KLIKOM NA "RAZVOJ DOGAĐAJA".

NAJAVA

Fudbalski klub Borac će danas na pres konferenciji za medije predstaviti novog trenera Nenada Lalatovića koji u Borac stiže iz kragujevačkog Radnika kojeg je preuzeo na ovu zimu i klubu pomogao da ostane član elitnog društva srpskog fudbala.

Njegov dolazak u grad na Vrbasu je priželjkivan u posljednje dvije godine, a Lalatoviću će ovo biti drugi angažman van Srbije.

Novi trener Borca je u prvom intervju koji je dao za naš portal otkrio kako je odbio ponudu iz Saudijske Arabije i odlučio da dođe u Banjaluku.

"Istina je da sam imao ponude iz Saudijske Arabije, ali morao bih da to čekam do 1. jula. Nisam želio ništa da čekam, niti sam imao stopostotne garancije i sve je da kažem bilo otvoreno. Sigurno je da je veliki izazov raditi u velikom klubu kao što je Borac iz Banjaluke. To je Republika Srpska, naš narod i znam da je klub sa velikom tradicijom kojeg ljudi obožavaju. To je uređena zemlja i Borac želi da vrati titulu u Republiku Srpsku,što je meni bitno", rekao je Lalatović tom prilikom.

Lalatović je pohvalio i kvalitet u bh. fudbalu, a posebno ga raduje jedna stvar.

"Jako je dobra bosanska liga, moram da pohvalim sve klubove i Želju, i Sarajevo, Velež, Tuzla siti, Zrinjski, svi imaju dobre igrače i ono što ja volim – na svim stadionima je vrela atmosfera", rekao je Lalatović.

Nema sumnje da će nekadašnji fudbaler i trener Zvezde i bivši strateg Vojvodine imati podršku publike u Banjaluci, posebno ako se uzme u obzir činjenica da navijači Borca gaje bratske odnose sa navijačima Vojvodine, te s obzirom na to da u Banjaluci ima dosta onih koji podržavaju Crvenu zvezdu.

Pres konferencija povodom predstavljanja novog šefa stručnog štaba zakazana je za 17 časova u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu, a prenos ovog događaja možete pratiti uživo na našem portalu klikom na"RAZVOJ DOGAĐAJA".

18:05

SPISAK FUDBALERA BORCA

Bojan Pavlović, Strahinja Bošnjak, Aleksandar Vojnović, Aleksandar Subić, Amar Begić, Dejan Meleg, Jovo Lukić, Obren Cvijanović, Donald Mols, Dino Ćorić, Filip Račić, David Čavić, Savo Sušić, Ivan Grgić, Marko Kujundžić, Đorđe Milojević, Nikola Lakić, Nikola Andrić, Marko Brkić, David Vuković, Benjamin Tatar i Luka Kulenović.

Zbog reprezentativnih obaveza ekipi će se 14. juna pridružiti:

Nikola Ćetković, Luka Damjanović, Srđan Janjetović, Enver Kulašin i Dejan Popara.

18:01

Video sa predstavljanja Nenada Lalatovića

17:46

Foto-galerija

17:41

- kraj -

17:40

Gdje će igrati Borac?

Na kraju konferencije za štampu postavljeno je i pitanje gdje će igrati Borac u kvalifikacijama za Ligu konferncija s obzirom na rekonstrukciju terena na Gradskom stadionu.

"Do kraja jula bi trebalo da se završi teren. Naša želja je da igramo u Modriči, inspekcija UEFA je bila tamo i čekamo odgovor", izjavio je Zeljković.

17:38
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Zakarić je i moja želja

"Borac pregovara sa Goranom Zakarićem, poznajem i cijenim ga kao igrača, moja želja je da se vrati i bio bi veliko pojačanje za nas", naglasio je Lalatović.

17:37

Plan treninga i raspored prijateljskih utakmica

"Treniraćemo ovsdje do 18. juna a od sutra dva puta dnevno. Imaćemo četiri prijateljske utaknice do 30.6. i 1.7 nas čeka protivnik u Ligi konferencija"

RASPORED PRIPREMNIH MEČEVA

20. 6. Vojvodina
23.6. Celje
26.6. Ggorica
29.6. trebalo bi protiv Rijeka

17:35

Očekivanja od fudbalera Borca?

"Očekujem dobar odnos i da se u svakom trenutku ponašaju kao da je utakmica. Želim da im budem prijatelj, ako oni to budu zaslužili. Svi smo profesionalci, svima je cilj da donesemo trofej u Srpsku".

17:34

Spisak željenih pojačanja, doveli smo Andrića, čekamo Mustafu!

"Htio sam Vukadinovica iz Vojvodine ali on želi u Saudijsku Arabiju, Jovančić je potpisao za TSC i Vujadinović je potpisao za Čukaricki. Doveli smo Andrića sa mnom ovdje i sigurno ima tu imena jos da se pojačamo i imamo zapaženiju ulogu. Sa Zvezdanom Terzićem sam pricao o Mustafi, ali on ide na pripreme i onda ćemo znati sa li ce ostati u Zvezdi ili nazad u Novi Pazar ili ćemo moći da ga dovedemo".

17:32

Srpska liga i m:tel Premijer liga BiH su podjednake

"Ovo sto sam gledao imate kvalitetne ekipe. Zvezda i Partizan sa 20 miliona evra lako im je da naprave ekipe, a što se tiče bh. lige kad se poredi sa srpskom mislim da je to podjednako, čak ima i kvalitetnijih ekipa - Borac, Zrinjski, Željo, Sarajevo i sigurno bi igrali zapaženu ulogu i u srpskom fudbalu".

17:30

O pojačanjima i stručnom štabu

"Treba da dovedemo par igrača, da stigne svježa krv za tri fronta. Neće biti lako, ali sam spreman i nadam se da cu imati uspjeha. Sa svakim trenerom ekipa igra drugačije. Ekipa nije loše radila, možda nije imala sreće. U odbrani nam trebaju pojačanja i u sredini i na krilnim pozicijama. Sa Vidom,sam, se čuo juče, sigurno je da ce doći, trenutno je u Beogradu. On mi želi mnogo sreće i sigurno da ce željeti da dođe u Banjaluku i RS. Stručni štab je sa mnom na okupu Milan Vještica, Dragan Šarac i Vidak Bratic, a Jovanic je jedan od najboljih trenera golmana u Srbiji i on ce doći".

17:16
Izvor: Mondo/Slaven Petković

Došao sam da s mojim Borcem pokušam da osvojim trofej

Potom se Lalatović obratio novinarima u Trofejnoj sali Gradskog stadiona.

"Hvala na povjerenju ljudima u klubu, i moje želja je bila da dođem, da se okušam u ovoj ligi. Dogovorili smo se za pet minuta, iste uslove kao što sam imao u Srbiji sam tražio i ovdje, nisam diizao cijenu. Želja mi je bila da radim u Banjaluci u Republici Srpskoj. Imam energiju ali i znanje, volim ovaj posao, a što sam shvatio da je ovo kvalitetna liga u kojoj može svako svakog da pobijedi, a ne kao u Srbiji da Zvezda i Partizan uzmu po 100 bodova. Volim da pobjeđujem, da ukazujem poštovanje, a i neko ko voli da se odbrani kada me niko dira. Ne zanima me nacionalnost, sve ljude poštujem i cijenim i tako će biti i u budućnosti. Ovdje sam došao da sa mojim, Borcem pokušam da osvojim jedan od dva trofeja".

17:11
Izvor: Mondo/Slaven Petković

Zeljković: Lalatović će imati svu podršku i uslove!

Bogoljub Zeljković. potpredsjednik Borca, istakao je da je dolazak lalatovića na Gradski stadion pokazatelj da se u banjalučkom klubu ozbiljno radi.

"Unazad tri godine dogovoramo sa Lalatovićem, htjeli smo i ranije. Prvi put kada smo pričali obećao nam je da će jednog dana da bude trener Borca. Ambicije su napad na trofeje i što bolji rezultat u Evropi. Dolazak Lalatovića je dokaz da ozbiljno radimo i tako ćemo da nastavimo. Rezultati ne dolaze preko noći, potrebno je vrijeme a g. Lalatović će imati svu podršku i uslove", rekao je Zeljković.

17:07
Izvor: Mondo/Slaven Petković

Malbašić: Lalatović je naša velika želja, hvala Vladi RS i Dodiku

Predsjednik FK Borac Stojan Malbašić poželio je dobrodošlicu novom treneru crveno-plavih.

"Nenadu Lalatoviću bih poželio dobrodošlicu. Drago nam je da nam se želja ispunila, g. Lalatović je bio naša velika želja jos prije dvije godine. Moram da se zahvalim i Vladi Republike Srpske i Miloradu Dodiku koji su nam omogućili sredstva da imamo trenera koji je vodio velike klubove. Naša želja je da to ponovi sa nama, nama je potrebna ta energija i nadam se da ćemo ostvariti ciljeve", rekao je Malbašić.

17:00

Nenad Lalatović je stigao na Gradski stadion

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

16:51

Promjene u igračkom kadru

Borac su od završetka sezone napustila šestorica igrača. Gradski stadion u Banjaluci su redom napustili Panajotis Moraitis i Ferhad Ajaz, zatim Toni Jović i Goran Brkić a nakon toga klub se zahvalio i Milanu Vušuroviću. Takođe, prva odluka Lalatovića na klupi Borca bila je da neće računati na usluge Luke Cucina koji je ugovor sa Borcem produžio samo šest dana ranije.

Treba napomenuti da je Borac sinoć ozvaničio dolazak Benjamina Tatarakoji se nakon godinu i po dana vraća na premijerligaške terene i po lijevom krilu špartaće u crveno-plavom dresu. Takođe, stiglo je i pojačanje izvan terena - u pitanju je nova portparolka Maria Đurić.

16:40

Lalatović ne stiže sam u Banjaluku

Za sada sigurno pored Lalatovića, u Borac stižu i njegova dva saigrača iz Zvezde, a to su Vidak Bratić i Dragan Šarac koji će biti njegovi pomoćnici u stručnom štabu. Pored njih dvojice, ponudu da budu dio stručnog štaba imali su Boris Raspudić i Bojan Puzigaća koji su to odbili te će u narednoj sezoni preuzeti brigu o kadetskim selekcijama banjalučkog kluba.

16:26

Svi strani treneri Borca od osnivanja Premijer lige BiH

Nikola Rakojević (2002/03)
Zoran Smileski (2005/06)
Stanislav Karasi (2006/07)
Zoran Marić (2010/11)
Zvjezdan Cvetković (2011/12)
Slaviša Božičić (2011/12)
Petar Kurćubić (2015/16)
Aleksandar Janjić (2015/16)
Zoran Milinković (2017/18)
Tomislav Ivković (2021/22)

16:18

Gdje je do sada radio Lalatović?

Nenad Lalatović trenersku karijeru počeo je u Sremu, a potom je, osim Radničkog 1923 i Vojvodine, još vodio Voždovac, kruševački Napredak, Crvenu zvezdu, čačanski Borac, Čukarički, niški Radnički, te Al Batin iz Saudijske Arabije.

Takođe, jedno vrijeme bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije, a sa Vojvodinom je osvojio Kup Srbije 2020. godine kada je „voša“ u finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala ekipu Partizana.

15:14

Dobro došli!

UKRATKO

  • Nenad Lalatović je novi trener Borca
  • Njegovo predstavljanje je zakazano za danas u 17 časova
  • Pored Lalatovića u Borac stižu i njegova dva člana stručnog štaba
učitaj još +

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

IXI

Dobro došao legendoooo

dobro došao

Hoćemo titulu

Najnovije