• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija se obrukala, selektor zadovoljan! Izgubili 0:4 pa poručio - Dobro smo izgledali, Englezi nas nisu nadigrali!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

I pored ubjedljivog poraza, omladinska selekcija Srbije će u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva imati za šta da se bori.

 Selektor-omladinaca-Srbije-zadovoljan-posle-poraza-od-Engleske Izvor: MN PRESS

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije pretrpjela je težak poraz u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Slovačkoj, pošto ih je selekcija Engleske "razbila" rezultatom 4:0.

"Orlići" su tako ostali na samo jednom bodu iz dva meča, a i pored brutalnog poraza, selektor Aleksandar Jović kaže - Srbija je dobro izgledala.

Ekipa Srbije je primila po dva pogotka u oba poluvremena, a iako je bila rezultatski ubjedljivo potučena, vođa selekcije za igrače do 19 godina ima drugačije viđenje.

"Ne prija poslije 0:4, uvijek izgleda visoko, međutim, pravo stanje na terenu je bilo, ipak, malo drugačije", rekao je Jović.

Selektor kaže da je bio zadovoljan izdanjem ekipe, kao i stilom igre koji je prikazan.

"Bez obzira na rezultat, dobro smo izgledali. Da, primili smo gol u petom minutu, ali i tad i poslije pogotka za 0:2, protivnik nas nije izigrao ili nadigrao, već je presudio veliki broj individualnih grešaka. Rival je bio bolji, fizički dominantniji, što se vidjelo u duelima, oni defanzivno 'nose' u nekim duelima. Moć."

Srbija je u posljednji čas i na vrlo neizvjestan način izborila plasman na EURO i zbog toga, kao i posvećenosti na treninzima, Jović vjeruje u svoje igrače.

"Moram da pohvalim momke, možda malo djeluje čudno, ali je tako. Svjesni su i oni da su dobri bili. Pokušavali su da igraju našu igru. Još su momci, nisu odrasli judi, daju maksimum. Opet su to uradili, a rezultat nije pokazatelj odnosa snaga na terenu. Zaslužili smo i mi da postignemo gol. Protivnik je dao četiri. I to je fudbal, škola, sticanje iskustva. Sve ovo ulazi u minuli rad, a ovdje ima dosta igrača rođenih 2004, što znači da će igrati na još prvenstava Evrope."

U posljednjem kolu protiv Austrije, "orlićima" će biti dovoljno i da ostvare neriješen rezultat i tako obezbijede treće mjesto u grupi, koje vodi u baraž za peto mjesto, posljednje koje vodi na Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, koje je na programu u Indoneziji 2023. godine.

"I dalje je sve u igri. I dalje vjerujem u ove momke. Za mene su oni – fenomenalni! To što radimo posljednjih mesec dana je nevjerovatno: idemo sa turnira na turnir, iz grada u grad, iz hotela u hotel... Okrećemo se novim izazovima. Austriju smo gledali protiv Izraelaca, riječ je o dobrom protivniku, vidjećemo dokle ćemo da doguramo", zaključio je Aleksandar Jović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC