• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blamaža "orlića" - Srbija poklanjala golove Engleskoj, ali još uvijek može na Svjetsko prvenstvo!

Autor Dragan Šutvić

Selekcija Srbije za igrače do 19 godina je izgubila od Engleske rezultatom 4:0.

 juniori srbije izgubili od engleske  Izvor: RTS / Printscreen

Kakva blamaža omladinske reprezentacije Srbije! "Orlići" su do nogu potučeni u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina.

Vršnjaci iz Engleske održali su čas srpskom nacionalnom timu i razbili ih 4:0! Ipak, zahvaljujući formatu takmičenja, Srbija još uvijek ima za šta da se bori na turniru u Slovačkoj.

Možda će vas zanimati

Engleska je bez ikakvih problema uspjela da pobijedi Srbiju, pokazavši nespornu razliku u kvalitetu u odnosu na "orliće". Da sve bude gore, čak tri pogotka Engleza stigla su poslije grešaka igrača Srbije.

Prvi gol u petom minutu je postigao Dejn Skarlet i to nakon što je čitava odbrana Srbije loše reagovala:

Skarlet je potom u 40. minutu duplirao prednost, ali tek nakon što je golman Srbije Ognjen Lukić slabo reagovao - lopta mu se poslije centaršuta odbila iz naručja, pogodila napadača Engleske i ušla u gol:

I treći pogodak, Kernija Čukvuemeke, bio je plod pogrešnog dodavanja Stefana Lekovića iz posljednje linije, a vezista Engleske je to kaznio:

Na kraju je u nadoknadi vremena Danijel Džebison postavio rezultat na konačnih 4:0.

Tako je omladinska selekcija Srbije nakon ubjedljivog poraza ostala na samo jednom bodu poslije dva odigrana kola i minimalnim šansama da se plasira u polufinale turnira. Ipak, daleko od toga da je sve izgubljeno za "orliće".

Na ruku im je išla pobjeda Izraela protiv Austrije 4:2, iako bis zbog toga mogli da ostanu bez jednog od prva dva mjesta u grupi. Razlog je činjenica da treće mjesto vodi u doigravanje, sa trećeplasiranim timom iz druge grupe, a pobjednik tog baraža plasiraće se na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Biće to Mundijal za igrače do 20 godina, a pet najboljih evropskih selekcija će se tamo plasirati. To je četvoro polufinalista, uz petoplasirani tim na turniru. Srbija ima jedan bod, a Austrija nijedan, pa joj i remi u posljednjem kolu "igra" za borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC